Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helena af Sandeberg återförenad med exet

Helena af Sandeberg.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Lanoo ”Eagle-Eye” Cherry
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Helena af Sandeberg.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kommande filmen ”Lyckligare kan ingen vara”.
Expressens Maria Brander.
Foto: EXPRESSEN

GÖTEBORG. Helena af Sandeberg, 46, fick godkänna Eagle-Eye Cherry som motspelare i kommande filmen ”Lyckligare kan ingen vara”.

De två ska nämligen spela äkta makar, och med tanke på att de har ett åtta år alldeles verkligt förhållande bakom sig, sågs situationen som potentiellt känslig.

– Det är jättekonstigt alltihop, säger af Sandeberg.

På nittiotalet var Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg ett av våra mest uppmärksammade par. Han hade fått ett internationellt genomslag med succélåten ”Save tonight”, medan Helena var en stjärna på väg uppåt med roller i bland annat ”Rederiet”. 

Nu möts de igen, som äkta makar, arton år efter att förhållandet tog slut i en film som beskrivs som en svensk ”Love actually”.

Hur känns det?

– Vi har inte börjat spela in än. Men det ska bli underbart. Vi är goda vänner, säger Helena af Sandeberg och fortsätter:

– Sista gången vi var i New York, så åkte jag dit med Eagle- Eye som hans flickvän, och nu arton år senare så åker jag tillbaka med Eagle-Eye, och ska spela att jag är gift med honom. Det är jättekonstigt alltihop. Men det är underbart också, det är livets absurditet!


LÄS MER: Stjärnans förändring – så ser hon ut i dag 


Ringde och frågade om lov

Ställer det till det med skådespeleriet eller underlättar det?

– Jag vet inte! Vi har inte börjat än. Men jag hoppas att åtta år av research ska ge utdelning. Det går nog jättebra.

Finns det ingen risk för att gammalt groll flyter upp till ytan?

– Ha, ha! Det får vi se.

– Men de ringde faktiskt mig när de skulle casta honom (Eagle-Eye) och frågade: ”Skulle det vara okej?”

– Jag sa: ja! Han och jag är ju vänner och vi hade pratat bara några veckor tidigare. Dessutom känner jag även hans fru, vilket är viktigt att poängtera.

Kommande filmen ”Lyckligare kan ingen vara”.

Oroar sig inte för kärleksscenerna

Det låter ju lite rörigt, och din karaktär ska dessutom ha någon sorts fling med David Hellenius karaktär. Han spelar annars ditt ex i ”Finaste familjen”…

– Ja, hela mitt liv har jag gjort research för den här rollen… Jo, men det är en väldigt annorlunda relation i ”Finaste”, men det är klart att vi har spelat mycket med varandra, och det är roligt att få jobba med folk man tycker om att jobba med.


LÄS MER: Helena af Sandeberg om tuffa sexscenerna 


Du har tidigare sagt att det är komplicerat med kärleksscener, och några sådana lär det kanske bli?

– Det var ju när jag var gift. Nu är jag ju skild, så nu öppnar det ju i stället nya möjligheter, säger Helena med ett lite krasst skratt.

– Vad sorglig jag blev nu! Nej, det var mest då jag tyckte det var problematiskt. Nu är det helt oproblematiskt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.