Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helen kammade hem drömvinsten i ”Bingolotto”

Glädjevrålet – vinner två bilar och en miljon kronor
Helen med familjen och lotten som gav dem jackpott på uppesittarkvällen.
Foto: Privat / Privat
Lotta Engberg och Stefan Odelberg Bingolotto ledde ”Bingolottos” uppesittarkväll.
Foto: TV4/ Mathias Otterberg

Helen Berglund, 52, köpte tio bingolotter inför uppesittarkvällen.

När kvällen led mot sitt slut satt hon med försumbara vinster på några av lotterna och beslöt sig för att ringa in till programmet för att vara med i ”Färgfemman”.

Via växeln nådde hon ända fram – och kammade hem jackpotten.

Utöver presentkort värda över 100 000 kronor vann hon två bilar och en miljon kronor.

– Det är ofattbart givetvis. Herregud, vi är överlyckliga. Vi la på luren och då stod grannarna utanför dörren och telefonen ringde varm, säger hon.

Helen Berglund, 52, från Onsala hade bunkrat upp rejält inför uppsittarkvällen den 23 december. Hon hade köpt tio lotter för att stötta sonens engagemang i Onsala innebandy.

Men ju längre kvällen led tvingades hon inse att det nog inte skulle bli någon större vinst. Men så, efter 23-snåret på kvällen den 23 december, hände något.

– Jag ringde tre gånger på ”Färgfemman” och den tredje gången nådde jag fram till den automatiska telefonsvararen. Sedan la jag på och så gick jag i väg och då ringde dolt nummer, då sa min man att det antingen är polisen eller ”Bingolotto” som ringer, och det var ”Bingolotto”.

Till en början trodde hon inte att det var sant.

– Han och min son har lurat mig ett par gånger innan. Jag har kommit fram till ”Bingolotto” tidigare som jag gjorde nu, och så gick de ut på altanen och ringde mig från dolt nummer. Jag blev jättebesviken, jag trodde verkligen att jag hade kommit fram. Så de lurade mig för två år sedan, och jag trodde inte på det här heller.

Men det var sant och hon kopplades in till programmet där det uppstod lite problem.

– Det var en fördröjning som inte jag blev informerad om, säger hon.

Firade till halv fem på morgonen

Helen Berglund tittade på programmet samtidigt som hon talade med programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg, och tv-bilden är ett par sekunder efter.

– När jag sa numret så såg jag inte att Lotta öppnade lådan, så det var den fördröjningen.

– Hade jag gått in i ett annat rum hade det inte varit lika roligt, säger hon.

Trots besvären kammade hon hem en jackpott som resulterade i presentkort till ett värde av mer än 100 000 kronor, två Volkswagen-bilar och en miljon kronor.

– Det var fantastiskt roligt, det har jag aldrig upplevt den här känslan, under mina 52 år, säger hon.

– Det är ofattbart givetvis, herregud, vi är överlyckliga. Vi la på luren och då stod grannarna utanför dörren och telefonen ringde varm.

Jag antar att ni firade?

– Det gjorde vi. Till halv fem på morgonen, det blev en sen julafton.

Vad ska ni göra med vinsterna nu?

– Bilarna ska säljas på något sätt, vi har bilar så det räcker, sen vet jag inte. Vi är inte de som spenderar bara för att vi har fått en miljon, vi är nog lite mer eftertänksamma än så. Så vi får se, kanske gör ett nytt badrum. Klart är väl att vi ska unna oss en resa när man kan resa. Men vi har inga planer.

Julia köpte trisslotter för 13 000 – skrapade alla på nyår

Samlade hela året och skrapade alla på nyår: ”Barnen sprang runt och frågade”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.