Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hela Sverige skramlar utsålt – på tre timmar

Tomas Ledin är en av artisterna som uppträder. Foto: Robert Eklund
Veronica Maggio uppträder. Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres
... Precis som Lars Winnerbäck. Foto: Sara Strandlund

Hela Sverige skramlar.

Nu – tre timmar efter släppet – har biljetterna till insamlingsgalan sålt slut.

40 av Sveriges största artister och komiker går samman i Sveriges nya insamlingsgala "Hela Sverige skramlar", till förmån för UNHCR och de flyktingar som är i behov av akut hjälp.

Och Sverige har redan börjat skramla. Bara tre timmar efter släppet har biljetterna till galan – som hålls i Globen i Stockholm den 29 september – sålt slut.

En av anledningarna är det låga biljettpriset. För att så många som möjligt ska kunna bidra har biljetter sålts för låga 175 kronor.

– Vi har medvetet satt ett lågt biljettpris för att alla som vill ska kunna delta denna fantastiska kväll, och om möjligt även ge ytterligare gåvor till insamlingen, sa Malin Larsson från initiativgruppen bakom galan till Expressen i går.

 

LÄS MER: Artisteliten sluter upp i stor insamlingsgala

Använder Globen gratis

Men framför allt: Intresset att hjälpa har varit enormt.

– Det är fruktansvärt starkt. Det behövs pengar helt enkelt. Men det behövs också kunskap om de här frågorna. Jag tror att den här konserten kan sätta allt det positiva i rullning, har Tomas Ledin, en av de första tillfrågade artisterna, sagt till Expressen om galan.

Globen har upplåtit arenan kostnadsfritt – normalt ligger priset för en kväll där mellan 300 000 kronor och 600 000 kronor. Sammanlagt har hjälp i form av utrustning och engagemang inkommit till ett pris av minst tre miljoner kronor.

Och samtidigt som besökarna rullar in pågår kampen om vilken kanal som ska sända galan. Bland annat diskuteras en gemensam samsändning mellan de stora tv-aktörerna.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!