Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Heidis kritik mot TV4: ”Har inte klippt så bra”

Heidi och Pejas kärleksstund i ladugården - säger att hon älskar honom
Heidi Skedebäck har blivit omtalad i årets ”Bonde söker fru”
Foto: TV4
Hon dejtar mjölkbonden Pär Eric ”Peja” Nilsson.
Foto: TV4
De tre kvinnor som är kvar på Pejas gård: Camilla, Benita och Heidi.
Foto: TV4

Heidi Skedbäck är en av kvinnorna som dejtar ”Peja” Nilsson i ”Bonde söker fru”.

Under säsongen har hon fått mycket uppmärksamhet för att hon öppet har berättat om både sin svartsjuka och sina starka känslor för bonden.

Men själv tycker hon bilden av henne i tv är överdriven.

– Jag tycker bilden av mig har blivit lite skev. Som att jag är en elak och svartsjuk person, vilket jag inte alls är.

En som fått mycket utrymme i årets ”Bonde söker fru” på TV4 är brevskrivaren Heidi Skedebäck, 63, som dejtar den halländska mjölkbonden Pär Eric ”Peja” Nilsson.

Tidigt in i säsongen visade Heidi upp sin frispråkighet och hon har heller inte dragit sig för att visa sin svartsjuka mot de andra kvinnorna.

– Yes, nu sticker min ärkefiende, deklarerade hon bland annat när brevskrivaren Jessica valde att åka hem. 

”Inte klippt så bra”

Men Heidi Skedebäck menar att bilden av henne överdrivs i programmet.

– Nej jag tycker inte att de har klippt så bra. När man säger starka ord och visar känslor, så framhäver de ju det. Jag sa mycket annat också som inte kommit med, säger hon och beskriver sig själv som mer trygg och stabil än vad det framställs i programmet.

Hon berättar hur hon efter ett tag nästan glömde bort kamerateamet.

– Jag försökte ignorera kamerorna och bara fokusera på honom. Så efter ett tag glömde jag att det var kameror. Det är därför jag är ganska frispråkig. Jag tänker inte alls på att det här är någonting som ska komma i tv eller så, utan jag bara pratade.

Du säger att det var mycket svartsjuka på gården. Var det så?

– I alla fall Benita och Jessica var svartsjuka på mig. Det var svartsjuka från deras håll, men de har valt att inte nämna det. Men de sa ju det till mig när inte kamerorna var på. Men det var inte så mycket svartsjuka ändå som det framställs i programmet. Utan det var ju mycket mina egna privata tankar egentligen. Jag visade inte så mycket av det utåt. 

Peja kysser ju flera av de andra i programmet. Visste du det? 

– Jag anade ju... jag visste ju att han var kluven. Det kändes att han inte var säker på vem han skulle välja, så jag misstänkte ju att han hade relationer med de andra. Men så är det ju när man är i den urvalsprocessen, jag förstod ju det.

Heidi har varit öppen med sina känslor för bonden.
Foto: TV4
Stämningen med de andra kvinnorna har varit något stelare.
Foto: TV4
Pär Eric Peja Nilsson kämpar med beslutsångest på sin gård.
Foto: TV4

Privata stunderna med bonden

Samtidigt som konkurrensen om Peja var stor hann Heidi Skedebäck ändå med att få lite egentid med bonden – just när kamerateamet inte var där. De privata samtalen gav henne bekräftelsen hon behövde.

– Vi hade ju små stunder på morgonen. Det var den enda egentid vi hade. Varje morgon smög jag in till hans sovrum, eftersom jag är väldigt morgonpigg. Vi bara pratade några ord och gav honom en kram och en puss. Varje morgon sa han att han tyckte om mig fortfarande. Så då gick jag ju på det. 

Vad var svårast på gården?

– Att inte få vara ensam med honom så att man fick uttrycka sina känslor. För jag hade ju väldigt starka känslor för honom och var väldigt förälskad. Och jag ville få utlopp för det, och vi hade ju inte den möjligheten att ha så mycket fysisk intimitet. 

Har fått näthat

Att Heidi inte har dolt sina känslor och sin svartsjuka i programmet har gjort att hon utsatts för en hel del näthat. Något som gjort att hon valt att helt ta bort sina sociala medier.

– Jag orkade inte läsa alla negativa kommentarer. Det blev för mycket, jag blev så ledsen.

Utan att avslöja hur det går med kärleken i programmet så ångrar hon dock inte sin medverkan.

– Jag ångrar inte att jag ställde upp, men jag ångrar att jag visade min svartsjuka. Jag skulle ha dolt den. Sen ångrar jag att jag inte lade mer energi på att bli kompis med de andra kvinnorna. Jag kanske kunde ha försökt lite mer och vara lite mer kompis med dem, men i stället höll jag mig lite mer för mig själv. Det kanske var dumt. 

Produktionen: ”Tråkigt”

Från produktionens håll beklagar man att Heidi Skedebäck känner sig orättvist porträtterad.

”I programmet försöker vi alltid skildra det som händer på gårdarna så nära och ärligt som möjligt. Så klart känns det tråkigt om någon inte känner igen sig i programmen eller känner sig felaktigt skildrad”, skriver Clara Tengbom, exekutiv producent i en kommentar.

Anklagelsen mot bonden: ”Du tycker ju inte om mig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.