Hedman köpte knark för 200 000 kronor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
SAKNAR FOTBOLLEN. I dag föreläser förre fotbollsstjärnan Magnus Hedman bland annat om de många skandalerna - och vägen tillbaka.
Foto: Jens L'Estrade

Från fotbollsproffs - till drogmissbrukare.

Magnus Hedman har skrivit bok om sitt liv, men nu berättar han för tidningen Faktum om hur han köpte amfetamin för 200 000 kronor, om lögnerna för polisen och om sex-köpet.

- Amfetamin gav mig ett lugn i själen men också massor med energi. Till slut var jag tvungen att dricka alkohol för att kunna somna på nätterna, säger Hedman till Faktum.

I sin bok "När ljuset släcks" berättade Magnus Hedman, 41, om proffslivet som fotbollsmålvakt, pengarna som flödade in - och hur han efter karriären blev missbrukare.

För tidningen Faktums Michael Syrén berättar Hedman nu om omfattningen av missbruket. Hedman köpte amfetamin för 300 till 400 kronor per dag under två års tid - droger för 200 000 kronor. Han beskriver hur han efter ett strikt liv med idrotten kände att han lika gärna kunde testa.

- Jag vågade inte ta det på krogen, utan gjorde det hemma själv, säger Hedman till Faktum.

Fälldes för dopingbrott


Senaste numret av

2007 till 2011 var "fyra års helvete" säger Hedman i intervjun. Och efter amfetaminmissbruket skulle problemen fortsätta. Då Hedman bestämt sig för att träna upp sig igen kom dopingen in i bilden. Hedman togs av polisen och fälldes 2009 för ringa dopingsbrott, efter att ha åkt dit då han ätit några tabletter och haft ytterligare 50 stycken i bilen.

- Det var klart att det var mina tabletter, säger Hedman nu till Faktum.

2010 kom nästa skandal. Hedman festade med ett gäng kompisar, de åkte till ett hotell i Täby där spriten flödade på rummen. Snart dök också prostituerade upp. Hedman och en av de prostituerade hamnade senare i en jacuzzi i en lägenhet. De hade sex.

- Jag förstod direkt att de var prostituerade, men det ljög jag om i rätten. Men säkert är att jag inte betalade för den tjejen jag var med. Jag vet inte vem som betalade för tjejerna, säger Hedman till Faktum.

Funderade på att ta sitt liv

Månader senare kom polisen och knackade på. Hedman friades från sexköpsåtalet i tingsrätten 2010, men domen överklagades och Hedman började fundera på att ta sitt liv.

I hovrätten dömdes han för köp av sexuell tjänst till dagsböter.

I dag föreläser Magnus Hedman, bland annat om de många skandalerna och vägen tillbaka. Han saknar fortfarande fotbollen berättar han för Faktum. Och lyxlivet efter att ha tjänat cirka 40-50 miljoner är långt borta. Missbruket och det tidigare extravaganta livet gjorde honom barskrapad, han tvingades sälja sin lyxvilla och hittade till slut en etta i stan.

Nu försöker han hjälpa ungdomar som inte har råd att åka på träning, samtidigt som han vill bygga upp en ekonomisk trygghet, och leva familjeliv igen.

Var landslagsmålvakt i sju år

Ålder: 41.

Familj: Sönerna Tristan, 9, och Lancelot, 13, med exfrun Magdalena Graaf.

Gör: Föreläsare.

Karriär: Var landslagsmålvakt i sju år. Började i AIK 1990 och har spelat proffsfotboll i både Skottland och England. Sista halvåret som proffs var i Chelsea. Har varit expertkommentator i TV4:s kanaler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.