Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hanna Hedlunds reaktion på kvinnornas ord om Stenmarck

Paret, som har tre barn tillsammans, meddelade nyligen att de bestämt sig för att gå skilda vägar.
Martin Stenmarck och Hanna Hedlund separerade efer 23 år tillsammans.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
I en ny podcast berättar nu Hanna Hedlund om hur hon under relatioen fick höra av andra att Martin Stenmarck var deras frikort.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
”En så jävla konstig grej att säga”, menar hon.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Efter mer än 20 år tillsammans gick kändisparet Hanna Hedlund och Martin Stenmarck skilda vägar i år.

I Hedlunds nystartade podcast berättar hon hur hon under deras förhållande fick höra av andra kvinnor att Martin Stenmarck var deras så kallade frikort.

– Det är så jävla konstig grej att säga, säger hon i podden.

Det var i juni som artisterna Hanna Hedlund, 46, och Martin Stenmarck, 49, gick ut med att de separerar.

”Vi kommer alltid vara familj men är inte längre ett par”, skrev de i ett gemensamt inlägg på Instagram. Ex-paret berättade då också att de levt på olika håll sedan ett halvår tillbaka och kommer att fortsätta med det.

Sedan dess har Hanna Hedlund varit relativt öppen med sitt mående. Bland annat har hon berättar om hur hon på sätt och vis hittat sig själv på ett nytt sätt.

– Som ensam kan man inte luta sig mot att någon annan gör saker, utan måste göra allt själv. När man känner att man klarar av det, då växer man som människa, och det blir tydligare vem man själv är, sa hon i en intervju med Expressen tidigare i höst.

Hade Martin Stenmarck som frikort

I Hanna Hedlunds och vännen Jessica Wahlgrens nystartade podcast ”Jessica & Hanna – Å andra sidan” glider samtalet in på så kallade frikort, det vill säga en person i hela världen som det rent hypotetiskt är ”okej” att ha sex med trots att man är i en relation.

Hedlund minns då tillbaka på ett särskilt tillfälle från den långa relationen med Martin Stenmarck, en man som ofta pekats ut som populär bland kvinnor.

– När jag var med Martin var det någon som sa att ”Martin Stenmarck är mitt frikort”. Det är en så jävla konstig grej att säga. Jättekonstigt.

– Att ha en svensk artist när man bor i Sverige. Det är också lite nära. Går de och tittar då på honom och så sitter hennes man och vet att det här är mitt frikort, fortsätter Hanna Hedlund som samtidigt skrattar och tycks ta det hela med ro.

Hanna Hedlund med vännerna Jessica Wahlgren och Pernilla Wahlgren.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Martin Stenmarck har precis som Hanna Hedlund en lång artistkarriär bakom sig.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

”Alltid jobbigt den dagen”

För Hanna Hedlund, som har tre barn tillsammans med Stenmarck, har livet som singel förändrat tillvaron på många sätt. I höstas berättade hon även om hur det nu med ”varannan vecka-liv” blir mer fokus på barnen – och om den jobbiga känslan när man säger hejdå till dem inför ”ensam-veckan”.

– Vi separerade ju inte när vi gick ut med det, utan då hade vi levt separerade i ett år, så jag har verkligen vant mig vid varannan-vecka-livet. Om man nu någonsin gör det. Jag frågade en vän om det alltid kommer kännas fel, för att de inte ska vara med mig, på överlämningsdagen. Då fick jag höra att det inte spelar någon roll om det gått åtta år, utan det är alltid jobbigt den dagen.

– Men jag tycker att jag blivit en bättre mamma, en bättre väninna, och har bättre koll på min ekonomi nu, tillade hon då. 

Hanna Hedlund är just nu annars aktuell med att hon tillsammans med Pernilla Wahlgren återigen är ute på vägarna med showen ”Pernilla Wahlgren har hybris”. 

”Att få jobba med människor som får en att skratta varje dag, och som är såna fullblodproffs på sitt jobb, det är en gåva”, skrev hon nyligen i en post på Instagram.


"Det HÄR trodde ni inte”, skriver Hanna Hedlund i ett inlägg på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.