Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hedlunds och Wahlgrens panik i skilsmässorna

Foto: TOMMY HOLL / IBL
Foto: Cecilia Liljeton / IBL

Jessica Wahlgren och Hanna Hedlund har båda upprivande skilsmässor bakom sig. 

I podcasten ”Jessica & Hanna – Å andra sidan” berättar de om de svåra känslorna de har känt. 

– Ofta så är det flera år innan man väl tar beslutet som man lever med den här skräcken, rädslan, hopp och förtvivlan, säger Jessica Wahlgren. 

Artisten Hanna Hedlund, 47, och makeup-artisten Jessica Wahlgren, 45, är vänner och har podcasten ”Jessica & Hanna – Å andra sidan” ihop. Bakom sig har de också en var sin uppmärksammad skilsmässa. Jessica Wahlgren och skådespelaren Linus Wahlgren, 45, skilde sig för drygt 10 år sedan medan Hanna Hedlund och artisten Martin Stenmarck, 49, berättade i början 2021 att de skulle gå skilda vägar. 

Under en frågestund i podcasten får de frågan av en person som själv ligger i skilsmässa, om de inte kände panik, rädsla och skräck av separationerna från sina äkta män.

– Åh jag tänker att jag har känt båda panik, skräck, rädsla och ångest. Verkligen. Sen tror jag att det är lite svårt att prata om vissa saker. Speciellt när man har barn, säger Hanna Hedlund och hennes röst blir mjuk. 

En sorgeprocess

Hon berättar att hon tror att det är känslor som hör till en skilsmässa. 

– Speciellt när något har varit viktigt för en och varit väldigt betydelsefullt och man har haft ett förhållande under en lång tid. Då är det, när man ska gå isär så blir plötsligt allt man har känt till och trott på, plötsligt ska man omvärdera det där och se det på ett nytt sätt. Jag kan säga att allt det där som du skriver. Det har varit skräck, det har varit skrämmande många gånger och jag har verkligen känt ångest och oro, svarar Hanna Hedlund lyssnaren. 

Jessica Wahlgren håller med om att hon också känt den typen av känslor och påpekar att ett beslut att skilja sig inte tas över en natt. 

– Ofta så är det flera år innan man väl tar beslutet som man lever med den här skräcken, rädslan, hopp och förtvivlan. ”Ska jag, ska jag inte”. Beslutsångest. Och sen kan jag förstå att, när man har kommit ut på andra sidan, det är då man orkar prata om det och då kan man se ganska klart på saker och ting, att det blev ju ändå till det bästa och nu ska vi vara vänner och så där, säger hon.

Minnena som väcks till liv 

Hanna Hedlund förklarar att det kan vara svårt att veta vad som är ens egna skuldkänslor och besvikelser över att det inte blev som det var tänkt med besvikelsen på den andra personen. Hon säger att det är en sorgeprocess att gå igenom en skilsmässa. Man måste acceptera, få vara arg och sörja. 

– Det har varit en sorg. Som en stor sorg, på varje årsdag, det väcks till liv av minnen eller en låt. Det kan komma jättemycket känslor, verkligen, säger hon. 

Något som hjälpte dem båda var att lyssna på musik. Hanna Hedlund berättar att just Anna Diaz musik hjälpte henne mycket. 

– Jag lyssnade väldigt mycket på Melissa Horn, berättar Jessica Wahlgren. 

Överraskningen till nya kärleken: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.