Hedda Stiernstedt togs av polis två gånger på en dag

Hedda Stiernstedt togs av polis – två gånger samma dag
Hedda Stiernstedt.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO
Hedda Stiernstedt.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Hedda Stiernstedt har ett förflutet med polisen – både i Sverige och utomlands.

I ”Sommar i P1” berättar nu ”Vår tid är nu”-skådespelerskan om när hon hamnade i klammeri med rättvisan i Australien, och varför polisen skjutsade hem henne till mamma två gånger på samma dygn.

– Första vändan hade jag och Natta snattat saker för tusentals kronor. Det räknades som grov stöld, säger Hedda Stiernstedt i ”Sommar i P1”.

Skådespelerskan Hedda Stiernstedt var bara 14 år när hon greps av polis två gånger på samma dag.

I ”Sommar i P1” avslöjar den folkkära profilen om sin stökiga tonårstid på högstadiet, där hon bytte skola, hittade nya vänner och började ränna ute på stan om nätterna. Samtidigt kämpade Stiernstedts mamma för att dottern skulle bete sig och gav henne utegångsförbud som Hedda Stiernstedt bröt genom att klättra ut genom fönstret i stället.

– En helg blir jag hemskjutsad av polisen två gånger på samma dygn. Första vändan hade jag och Natta snattat saker för tusentals kronor. Det räknades som grov stöld. Och sen samma kväll försökte vi gå på klubb med falskleg. Det räknades som urkundsförfalskning. Mamma skakar av utmattning efter att vi varit på samtal hos soc. Hon säger att hon ska börja sova i hallen, så att jag aldrig någonsin kan gå ut igen. ”Absolut, gör det”, säger jag. Hon har ingen aning om att jag hoppar från fönstret i stället för att ta ytterdörren, säger Hedda Stiernstedt i sitt ”Sommar i P1”.

Stiernstedts möte med polisen i Australien

Flera år senare är något liknande på väg att hända igen – på andra sidan jorden. Efter gymnasiet har skådespelerskan rest till Australien med två vänner, och bilar genom öknen. Hon får köra deras skruttiga bil fast hon inte har körkort.

– Plötsligt dyker det upp en vägkontroll mitt i ingenstans. Jag tror först att jag hallucinerar, det kan inte vara sant. Min fot på gaspedalen i 190, någon annans hand på växelspaken. Det är andra gången i mitt liv jag sitter bakom en ratt, säger Hedda Stiernstedt i radioprogrammet.

Livrädd för att åka fast för olovlig körning stannar vännerna i bilen till framför polisen – men får sig en oväntad överraskning.

– Polisen bryr sig inte om vår fortkörning. Han skrattar när han ser min skärrade min, och vill i stället titta i bakluckan. De letar efter en förrymd fånge eller var det 40 kilo heroin. Jag försöker le när de viftar i väg oss och vår tomma baklucka. ”Stupid tourists” mumlar hans kollega.

Expressen har sökt Hedda Stiernstedt.

Hedda Stiernstedt avslöjar nya ”Vår tid är nu”-säsongen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.