Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Megadeth-stjärnan drabbad av strupcancer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dave Mustaine från Megadeth har drabbats av strupcancer.
Foto: BALAZS MOHAI / AP TT NYHETSBYRÅN

Det råder sorg bland metalfansen. 

Tidigare Metallica-medlemmen och Megadeth-grundaren Dave Mustaine har diagnostiserats med strupcancer.

Nu tvingas bandet ställa in kommande spelningar.

”Behandlingen har redan börjat”, konstaterar amerikanen på Instagram.

Under måndagen förklarade gitarristen Dave Mustaine att han diagnostiserats med strupcancer.

”Det är verkligen något man måste respektera och stålsätta sig inför, men jag har stött på svåra hinder förut. Jag jobbar nära mina läkare och vi har gjort upp en behandlingsplan som de anser har 90 procent chans att lyckas. Behandlingen har redan börjat”, skriver Mustaine på Instagram.

Mustain meddelar också att bandet tvingas ställa in flera spelningar av den kommande turnén, som går under namnet Megacruise.

”Megadeth kommer att vara ’on the road’ så snart som möjligt. Under tiden ska  Kiko, David, Dirk och jag vara i studion för att jobba på uppföljaren till 'Dystopia'”.

En av grundarna av Megadeth

Mustaine är främst känd som en av medgrundarna av Megadeth. Han grundade heavy metal-bandet tillsammans med basisten David Ellefson. Förutom de två innehåller gruppen även gitarristen Kiko Loureiro och trummisen Dirk Verbeuren.

57-årige Mustaine var även en kort tid en del av Metallica. Han fick dock sparken 1983 och ersattes av förstegitarristen Kirk Hammett.

Skälet var ett accelererande alkoholberoende. En sak Mustaine pratat om i en intervju med tidningen Loudwire:

– När du umgås med människor som gillar att dricka och bli dumma, vill de bara ha kul. Jag skulle dricka och ha kul fram tills någon skulle motbevisa något jag sagt, och då var det krig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.