"HeatoNs" svar efter Söderströms kritik

Emil "HeatoN" Christensen presenterades i går som ersättare i "Mästarnas mästare".
Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURES
Tommy Söderström har tidigare medverkat i "Mästarnas mästare" och är kritisk till "HeatoNs" medverkan.
Foto: Faksimil SVT

Hockeylegendaren Tommy Söderström tycker inte att e-sport hör hemma i SVT:s "Mästarnas mästare" och menar att det är det är ett spel och ingen riktig sport.

Nu svarar Emil "HeatoN" Christensen, 32, på kritiken.

"Jag har talat med Emil och som det ser ut nu har vi inte tid med trötta bittra gubbar", skriver hans presstalesperson i ett sms till Expressen.

E-sportstjärnan Emil "Heaton" Christensen fick hoppa in i programmet efter att skidåkaren Jon Olsson tvingades säga nej till medverkan i programmet.

Den tidigare hockeymålvakten och före detta "Mästarna mästare"-deltagaren Tommy Söderström, 47, var rejält kritisk till att SVT valt att ta med honom i programmet.

– För mig är det spel, det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? Backgammon?

– Det är ett skämt. Jag kan inte ett skit om datorspel, men Counter-Strike är väl bara en gren? Vad blir nästa grej? World of Warcraft? Mitt förslag är att de ska ha en egen genre, säger Tommy Söderström.


LÄS OCKSÅ: SVT backar efter miss i "Mästarnas mästare"


"Vägrar inse framtiden"

Emil Christensen verkar dock ta lätt på kritiken från hockeylegendaren. Han menar att Tommy Söderström har ett lite föråldrat synsätt.

– Då tycker jag att han är lite bakåt i sina tankar och vägrar inse framtiden, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Han säger att han ser fram emot utmaningen i "Mästarnas mästare".

– Jag fick veta det först i måndags så det blir otroligt kort om tid, men det ska nog gå vägen ändå, säger Emil Christensen.

Är du tränad för att klara det här?

– Ha ha, nej, det är nog lite sommarform på mig just nu. Det kommer att bli hårdträning med personlig tränare som kör tre gånger om dagen med start nästa vecka så det blir nog helt okej, säger Emil Christensen.


"Inte tid med trötta bittra gubbar"

Expressen har sökt Emil "HeatoN” Christensen angående den kritik som Tommy Söderström riktar mot e-sporten.

Emil Christensens presstalesperson kommenterar kritiken i ett sms till Expressen: "Jag har talat med Emil och som det ser ut nu har vi inte tid med trötta bittra gubbar. Emil ligger i hårdträning inför Mästarnas mästare. Emil kommer att visa Sverige och världen att e-sport är en sport."


LÄS OCKSÅ: Tittarnas ilska mot SVT efter nattduellenFölj Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

De deltar i "Mästarnas mästare" 2016

Helen Alfredsson, golf, Jonas Björkman, tennis, Cissi Ferm, basket, Kjell Isaksson, stavhopp, Janni Larsson, Brazilian jiu-jutus, Martin Lidberg, brottning, Josefine Lillhage, simning, Maria Rooth, ishockey, Per-Olof "Posa" Serenius, isracing, Therese Sjögran, fotboll, Anders Svensson, fotboll, Emil "HeatoN" Christensen, e-sport.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.