Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Heards ord om Depp i rätten: ”Rädd att han skulle döda mig”

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: ALBERTO PEZZALI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: JUSTIN NG / STELLA PICTURES/RETNA/AVALON.RED B4867

Förtalsrättegången mellan Johnny Depp och den brittiska tidningen The Sun – som kallat skådespelaren för hustrumisshandlare – fortsätter i London.

På måndagen var det dags för exfrun Amber Heard att vittna om relationen med Johnny Depp.

– Vissa incidenter var så allvarliga att jag var rädd att han skulle döda mig, antingen medvetet eller bara för att han förlorade kontrollen och gick för långt, säger Amber Heard i rätten.

Johnny Depp, 57, stämmer den brittiska tidningen The Sun, efter att de har kallat honom för hustrumisshandlare i en artikel. Eftersom tidningen står på sig och menar att de handlat rätt med publiceringen, har det hela nu lett till att Depp stämt tidningen för förtal.

För att The Sun ska kunna gå fria måste de nu kunna bevisa att de hade rätt i att kalla Johnny Depp för hustrumisshandlare – och i den pågående rättegången i London kommer allt fler smutsiga hemligheter från relationen mellan Johnny Depp och Amber Heard fram.

Tidigare under rättegången har det tidigare gifta parets hushållerska vittnat om hur hon hittat avföring i Depps och Heards säng – något Amber Heard ska ha legat bakom.

Amber Heard: Har blivit hotad till livet

På måndagen var det dags för Amber Heard att vittna om relationen med Johnny Depp, och skådespelerskan menar att hon blivit hotad till livet flera gånger av exmaken.

– Han är väldigt bra på att manipulera människor, säger hon under rättegången.

– Vissa incidenter var så allvarliga att jag var rädd att han skulle döda mig, antingen medvetet eller bara för att han förlorade kontrollen och gick för långt.

Heard berättar vidare att Johnny Depp brukade skylla sitt eget beteende på en påhittad tredje part, som han kallade för ”monstret”.

– Han brukade prata om det som om det var en annan person eller personlighet som gjorde alla de här sakerna, och inte han.

Johnny Depps otrohetsanklagelser mot exet

Under rättegången berättar Amber Heard också att Johnny Depp var säker på att hon var otrogen med alla män i sin närhet, både de hon spelat mot i filmer, men också sådana hon bara gjort auditions med.

– Han brukade också anklaga mig för att ha affärer med stjärnor jag gjorde auditions med, som Leonardo DiCaprio. Han brukade håna mig för det – speciellt när han var full eller hög – och hade nedsättande namn på alla mina manliga motspelare som han tyckte var ett sexuellt hot. Till exempel var Leonardo DiCaprio ”pumpahuvud” och Channing Tatum ”potatishuvud”, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.