Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK LANDMARK MEDIA LTDFoto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK LANDMARK MEDIA LTD
 Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK LANDMARK MEDIA LTD

HBO fungerade inte – tittare rasar nu mot streamingsajten

Publicerad

Bara timmar efter ett nytt avsnitt av populära "Game of thrones" släpptes uppstod stora problem på sajten HBO Nordic - och det var omöjligt att komma in.

På sociala medier var folk rasande.

"HBO fungerar inte. Tack för det", skrev en tittare på Twitter.

Strax före 23:00 var sajten uppe igen.

"Game of Thrones" har blivit en enormt populär serie, som streamas på HBO.

På den nordiska kanalen HBO Nordic kunde man under måndagen inte mäkta med de många som ville streama det senaste avsnittet av serien - och det var stundtals näst intill omöjligt att se programmet.

 

LÄS MER: Game of Thrones- stjärnan i bitter strid 

 

När man försökt besöka hemsidan stod den bara och väntade utan att visa någon information.

Reaktionerna kom blixtsnabbt på sociala medier.

"HBO Nordic vad i helvete är det som händer? Jag behöver er", skrev en användare.

"HBO, nu får du ta dig samman", skrev en annan användare.

Strax före 23:00 var sajten uppe igen som vanligt.

HBO hackades

I slutet av juli framkom att HBO hackats av en grupp som kallar sig "Mr. Smith". 

Hackarna skröt om att ha kommit över 1,5 terabyte med data. Bland annat material från "Game of Thrones", bolagets största seriesuccé genom tiderna. Har ska hela avsnitt från andra serier och interna mejl ha funnits, rapporterar New York Times.

Senare släppte hackarna en dump som visade stulet material med skrivet manus från fem "Game of Thrones"-avsnitt – däribland ett som ännu inte sänts, och en månads mejlväxling från toppchefen Leslie Cohen. 

För att inte läcka mer av materialet kräver de nu en lösensumma på motsvarande nästan 50 miljoner kronor, eller 6 miljoner dollar, i kryptovalutan Bitcoin, rapporterar New York Times. 

 

LÄS MER: Game of Thrones- stjärnan i bitter strid

 

I ett uttalande har tv-bolaget meddelat att de "jobbar med rättsmyndigheter och externa cybersäkerhetsföretag" för ett utreda hackerattacken.   

Det finns inget som tyder på att hackningen mot HBO har resulterat i lika allvarliga läckor som när Sony Pictures hackades 2014. Då kom hackarna över tusentals mejl och personlig information om 50 000 anställda, som lönelistor och socialförsäkringsnummer.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag