HBO fungerade inte – tittare rasar nu mot streamingsajten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK LANDMARK MEDIA LTD

Bara timmar efter ett nytt avsnitt av populära "Game of thrones" släpptes uppstod stora problem på sajten HBO Nordic - och det var omöjligt att komma in.

På sociala medier var folk rasande.

"HBO fungerar inte. Tack för det", skrev en tittare på Twitter.

Strax före 23:00 var sajten uppe igen.

"Game of Thrones" har blivit en enormt populär serie, som streamas på HBO.

På den nordiska kanalen HBO Nordic kunde man under måndagen inte mäkta med de många som ville streama det senaste avsnittet av serien - och det var stundtals näst intill omöjligt att se programmet.


LÄS MER: Game of Thrones- stjärnan i bitter strid 


När man försökt besöka hemsidan stod den bara och väntade utan att visa någon information.

Reaktionerna kom blixtsnabbt på sociala medier.

"HBO Nordic vad i helvete är det som händer? Jag behöver er", skrev en användare.

"HBO, nu får du ta dig samman", skrev en annan användare.

Strax före 23:00 var sajten uppe igen som vanligt.

HBO hackades

I slutet av juli framkom att HBO hackats av en grupp som kallar sig "Mr. Smith". 

Hackarna skröt om att ha kommit över 1,5 terabyte med data. Bland annat material från "Game of Thrones", bolagets största seriesuccé genom tiderna. Har ska hela avsnitt från andra serier och interna mejl ha funnits, rapporterar New York Times.

Senare släppte hackarna en dump som visade stulet material med skrivet manus från fem "Game of Thrones"-avsnitt – däribland ett som ännu inte sänts, och en månads mejlväxling från toppchefen Leslie Cohen. 

För att inte läcka mer av materialet kräver de nu en lösensumma på motsvarande nästan 50 miljoner kronor, eller 6 miljoner dollar, i kryptovalutan Bitcoin, rapporterar New York Times. 


LÄS MER: Game of Thrones- stjärnan i bitter strid


I ett uttalande har tv-bolaget meddelat att de "jobbar med rättsmyndigheter och externa cybersäkerhetsföretag" för ett utreda hackerattacken.   

Det finns inget som tyder på att hackningen mot HBO har resulterat i lika allvarliga läckor som när Sony Pictures hackades 2014. Då kom hackarna över tusentals mejl och personlig information om 50 000 anställda, som lönelistor och socialförsäkringsnummer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.