Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hatstormen mot Bahar Pars efter Oscarsnomineringen

Bahar Pars.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Regissör Hannes Holm och skådespelarna Bahar Pars och Rolf Lassgård i filmen En man som heter Ove.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bahar ParsFoto: JULIA DANSARIE

"En man som heter Ove"-stjärnan berättar om hatet efter Oscarsnomineringen.

Skådespelerskan Bahar Pars fick kritik för att hon inte bojkottade galan - efter Donald Trumps inreseförbud.

– Jag tog slut, jag vågade knappt lämna lägenheten, säger hon under måndagens sommarprat i P1. 

"En man som heter Ove"-skådespelaren Bahar Pars möttes av hat efter filmens Oscarsnominering - för att hon ville åka till USA trots Donald Trumps inreseförbud.

Nu berättar Pars om hatstormen i samband med Oscarsgalan, för att hon ville gå på galan, trots Trumps nya lagar.

– Jag fick hat och hot för att jag inte gjorde det enda rätta och bojkottade galan, säger hon i sitt sommarprat. 

Den svenska storfilmen "En man som heter Ove” var nominerad till bästa icke engelskspråkiga film på årets Oscarsgala i Los Angeles, USA. 

Bahar Pars spelade rollen som Oves granne Parvaneh. Pars blev så klart väldigt lycklig över nomineringen och ställde in sig på att åka till den omtalade galan i Hollywood. Men på grund av Trumps inreseförbud skulle skådespelerskan inte få närvara vid Oscarsgalan. Hon är nämligen både svensk och iransk medborgare.

 

LÄS MER: Ingen Oscar för "En man som heter Ove" 

 

Bahar Pars: "Svenska medier jagade mig" 

 

Som tur var kunde hon få ett intyg från Oscars-akademin för att kunna resa in i landet. Även om skådespelerskan blev glad att det löste sig så fick hon snart mycket kritik från människor som tyckte hon gjorde fel som inte bojkottade galan. 

– Jag blev plötsligt något slags språkrör för Usas sjuka politik, alla ville höra min syn på saken, svenska medier jagade mig. Jag tog slut, jag vågade knappt lämna lägenheten jag var så ledsen, säger skådespelerskan i "Sommar i P1". 

 

LÄS MER: Rolf Lassgård ratades inför Oscarsgalan 

 

Tillslut bestämde hon sig för att gå på galan tillsammans med Rolf Lassgård som spelar huvudrollen i filmen. Tyvärr blev det ingen Oscars-statyett för en "En man som heter Owe". Istället var det den iranska filmen "The Salesman" som tog hem priset. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.