Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hatet kan bara hata – det kan ingenting mer"

Efter terrordåden i Paris vädjar nu Malena Ernman till människors mod.
Foto: Cornelia Nordström
"Hatet kan bara hata. Det kan ingenting mer. Och vi får aldrig någonsin låta rädslan och hatet ta över för vi så oändligt mycket större än så, skriver Malena Ernman.
Foto: Jessica Gow/TT
"Idag går alla mina tankar till offren i Paris. Till alla mina franska vänner. Och till alla dom som är rädda för vad terrorn och hatet kommer göra med våra samhällen, våra tankar och vår vardag", fortsätter hon.
Foto: Sven Lindwall

Efter terrordåden i Paris - nu vädjar Malena Ernman till människors mod.

"Hatet kan bara hata. Det kan ingenting mer. Och vi får aldrig någonsin låta rädslan och hatet ta över för vi så oändligt mycket större än så", skriver hon på Facebook.

I morse vaknade operasångerskan och artisten, precis som många andra, upp till skakande nyheter från nattens händelser i Paris.

På sin Facebook-sida delar hon med sig av sina tankar kring händelsen. Hon berättar bland annat om att hon var på plats när bomben smällde på FNAC år 1986.

"Vaknar till mardrömmen om dom fruktansvärda terrordåden som skakade Paris i natt. Jag har levt många år i Frankrike. Jag bott flera år i Paris. När bomben smällde på FNAC 1986 så hade jag precis gått ut från den butiken och jag var fortfarande så nära att jag hörde smällen och ryggade tillbaka. Frankrike har sett många terrordåd sen dess. Men ingenting som liknar det här", skriver Malena Ernman på sin Facebook-sida.


LÄS MER: Malena Ernman om uppdraget: "En ära"


Malena Ernman skriver att hatet aldrig kommer att vinna.

"Vi lever i mörka tider och vi kämpar med att förstå var hatet kommer ifrån. Väldigt många människor är rädda just nu och det finns dom som säger att hatet kommer vinna", skriver hon och fortsätter:

"Men det kommer aldrig hända för hatet kan bara hata. Det kan ingenting mer. Och vi får aldrig någonsin låta rädslan och hatet ta över för vi så oändligt mycket större än så".


LÄS MER: Ernmans svar - efter Åkessons uppmaning


Artisten skriver vidare att alla hennes tankar i dag går till de drabbade i Paris.

"Idag går alla mina tankar till offren i Paris. Till alla mina franska vänner. Och till alla dom som är rädda för vad terrorn och hatet kommer göra med våra samhällen, våra tankar och vår vardag".   Vaknar till mardrömmen om dom fruktansvärda terrordåden som skakade Paris i natt. Jag har levt många år i Frankrike. Jag...
 Posted by Malena Ernman on Friday, November 13, 2015

 
Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.