Vin Diesel spelar en av rollerna i "Fast and the furious"-filmerna. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/FameVin Diesel spelar en av rollerna i "Fast and the furious"-filmerna. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame
Vin Diesel spelar en av rollerna i "Fast and the furious"-filmerna. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame
Ur: "Fast and the furious".Ur: "Fast and the furious".
Ur: "Fast and the furious".

Häst dödad under filminspelningen

Publicerad

Hästen Jupiter har dött under inspelningarna av filmen "Fast and the furious 8" på Island.

Det var efter att en del av filmens rekvisita flugit i väg och träffat hästen som den blev tvungen att avlivas på plats, skriver TMZ.

Ytterligare en häst ska ha skadats av rekvisitan.

Filmen "Fast and the furious 8" spelas just nu in bland annat på Island. Men inspelningarna skakas nu av en tragisk händelse. Efter att starka vindar dragit in över inspelningsplatsen för filmen ska en del av rekvisitan, ett fejkat isberg, ha flugit i väg mot en närliggande hästhage.

En häst ska där ha träffats av det flygande isberget och skadats så svårt att den blev tvungen att avlivas, det skriver sajten TMZ. Hästen, vid namn Jupiter, ska inte ha varit en del av filmen utan endast ha betat på fel plats vid fel tillfälle när rekvisitan slitit sig från inspelningsplatsen.

 

LÄS MER: Klart för "Furious" del 9 och 10

Ytterligare en häst skadades

Isländsk polis säger att rekvisitan bröt hästen Jupiters ben och att de därför fick avliva den på plats. Polisen uppger också att ytterligare en häst i hagen ska ha skadats av det flygande isberget från filminspelningarna, men att den hästen nu får vård och väntas att återhämta sig efter skadorna.

 

LÄS MER: PH-deltagaren om sin "Furious"-tatuering

Filmteamet betalar hästen och staketet

Enligt den amerikanska sajten TMZ ska filmteamet ha kontaktat hästens ägare och meddelat vad som hänt. De ska också ha sagt att deras försäkring kommer att täcka kostnaderna för hästen och för att laga staketet till hagen, något som också gått sönder till följd av den flygande rekvisitan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag