Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hasse Aros anklagelse mot SVT: ”Jag är bannlyst där”

Hasse Aro tror att han har blivit portad från SVT:s ”På Spåret”.
Foto: MTG
Hasse Aro tillsammans med Anna Ring.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tv-profilen Hasse Aro tror att SVT portat honom från ”På spåret”.

– Jag nämner inga namn, men jag är bannlyst där, sa Aro i ”Rix morronzoo” i veckan.

Nu svarar SVT på anklagelsen, skriver Hänt.

Det var när ”Efterlyst”-profilen Hasse Aro, 60, var med i programmet ”Rix morronzoo” i Rix FM i veckan som han berättade om sina misstankar. I radioprogrammet, som leds av Laila Bagge, 45, och Roger Nordin, 40, sa Aro att han misstänker att SVT portat honom från att medverka i ”På spåret”.

– Nu ska jag berätta sanningen. Jag är portad därifrån, tror jag. Det var en person som blev tillfrågad om hen ville vara med i ”På spåret”, sa Aro i programmet.

Hasse Aro: ”Jag är bannlyst där”

Aro vill inte säga vem den andra personen är, men att personen ”tyckte att det var jättekul”:

– ... och ringde mig och frågade om jag ville vara hens parhäst, vilket jag tyckte var jättekul.

Då ska ”På spåret”-redaktionen dock ha sagt nej, enligt Aros misstankar.

Hasse Aro sa vidare i programmet att han inte ville gå in på vilka som var programledare för ”På spåret” under tiden.

– Jag nämner inga namn, men jag är bannlyst där. Men det är lite tjusigt å andra sidan, fortsatte Aro i ”Rix morronzoo”.

SVT: ”Jättemånga som inte varit med”

SVT å sin sida känner inte igen sig i Aros berättelse. ”På spårets” projektledare Christina von Sydow skriver i ett mejl till Hänt:

”Det här är något som vi inte känner igen överhuvudtaget. Ingen av oss som jobbar med programmet nu och de sista i alla fall fem åren har någonsin hört talas om detta. Det är inte heller någon som vi har pratat med som har föreslagit Hasse Aro som parhäst, inte under de senaste fem åren i alla fall. Det har inte heller lämnats över från tidigare redaktioner att Hasse Aro skulle vara vare sig 'portad' eller 'bannlyst' som tävlande”, skriver hon i mejlet till Hänt.

Hon fortsätter, enligt Hänt, och skriver att "det är jätte-, jättemånga som inte varit med i 'På spåret'”, och:

På Spåret leds av Kristian Luuk och Fredrik Lindström.
Foto: VILHELM STOKSTAD / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Aro lämnar TV4 för konkurrenten

”Med detta sagt: om det är som Hasse Aro säger, så måste det vara för väldigt länge sedan och inget som har ärvts av senare redaktioner och därmed inte heller något som vi kan svara på”, avslutar Christina von Sydow i mejlet till Hänt.

I mars kom nyheten att Hasse Aro lämnar TV4 för att gå till konkurrenten TV3. Där ska han leda ”Efterlyst”, som återvänder till rutan.

– Det känns som att komma hem. Det är roligt att MTG satsar på det här igen. ”Efterlyst” är ett program som löser brott och som behövs nu mer än någonsin, sa Aro då.

Expressen har sökt Hasse Aro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.