Nu berättar tv-profilen Hasse Aro om blåsningen som spårade ur. Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESSNu berättar tv-profilen Hasse Aro om blåsningen som spårade ur. Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS
Nu berättar tv-profilen Hasse Aro om blåsningen som spårade ur. Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS
Hasse Aro har även berättat om händelsen i ett klipp som publicerats på "Brottsplats Sverige"s hemsida. Foto: Linus Hallsenius/Tv4Hasse Aro har även berättat om händelsen i ett klipp som publicerats på "Brottsplats Sverige"s hemsida. Foto: Linus Hallsenius/Tv4
Hasse Aro har även berättat om händelsen i ett klipp som publicerats på "Brottsplats Sverige"s hemsida.  Foto: Linus Hallsenius/Tv4

Hasse Aro: Jag tänkte att nu är det kört

Publicerad

Två män kom in på hans kontor och hotade Hasse Aro med pistol.

Nu berättar tv-profilen om blåsningen som spårade ur.

– Jag var skiträdd. Jätterädd. När pistolen kom fram blev jag iskall och jag tänkte att nu är det kört, säger han.

I början av 1990-talet höll Hasse Aro på med en dokumentärfilm om Christer Pettersson. Han hade precis bytt arbetsplats och satt och jobbade sent en kväll när två män plötsligt kommer in på kontoret, en lite mindre "Ville Vessla"-liknande kille och en stor och grov kille.

– Jag kände direkt att "det här är inte kul". Jag försökte lugna ner killarna när de kom in, försökte säga att de skulle sätta sig ner. Den ena gjorde det, men inte den stora killen. Han gick runt bakom mig. Sedan drog den mindre killen fram pistolen, säger Hasse Aro och fortsätter.

– Jag var skiträdd. Jätterädd. När pistolen kom fram blev jag iskall och jag tänkte att nu är det kört. Där och då var det ju på riktigt för mig.

 

LÄS MER: Hasse Aro har blivit pappa igen

Hasse Aro hotades med pistol

Hasse Aro lyckas fly ut från kontoret genom att hoppa ut från ett fönster på första våningen och ringer därefter polisen. Men snart förbyts rädslan mot något helt annat. Pistolhotet visar sig nämligen vara en blåsning från hans tidigare kolleger – som ordnat en överraskningsfest till hans ära.

– Det var inte kul kan jag säga. Planen var att de här två nissarna skulle stoppa in mig i en baklucka i en bil och köra mig till festen. Nu sprack det eftersom jag lyckades ta mig därifrån. Men när jag kom till festen var jag inte glad, säger Hasse Aro.

 

LÄS MER: Därför slutade Hasse Aro på "Efterlyst"

Hasse Aro om fula blåsningen

Hasse Aro har även berättat om händelsen i ett klipp som publicerats på "Brottsplats Sverige"s hemsida. Men trots den fula blåsningen har tv-profilen valt att inte hämnas på sina tidigare kolleger. I alla fall inte än.

– Jag förlät ju dem senare, men först efter att jag berättat vad jag tyckte om dem. Jag var rätt arg, säger Hasse Aro och fortsätter:

– Men jag har inte hämnats på dem. Det borde jag ha gjort.

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag