Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSENFoto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
 Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

Hasse Andersson tvingades till operation

Publicerad

Hasse Andersson har levt med diabetes typ 2 i drygt 30 år.

På diabetesgalan berättar artisten om sjukdomen – och hur han till slut var tvungen att opereras.

– Jag tog så mycket insulin att jag gick upp jättemycket i vikt, berättar han för Aftonbladet. 

Hasse "Kvinnaböske" Andersson, 69, har haft diabetes typ 2 i drygt 30 år – på diabetesgalan  under tisdagen berättar artisten och Melodifestivalprogramledaren om problemen – och hur han tvingades till en operation på grund av besvären.

– Jag hade jätteproblem. Men så gjorde jag en gastrisk bypass. Jag tog så mycket insulin att jag gick upp jättemycket i vikt. Men i dag har jag hittat en balans där allting funkar och det känns bra, berättar han för Aftonbladet.

Sjukdomen har fått Hasse Andersson att lägga om sin livsstil.

– Det är en fruktansvärd sjukdom som sprider sig som en löpeld, säger han på röda mattan till tidningen.

Hasse Andersson var programledare för Melodifestivalen 2017.Foto: SVEN LINDWALL

 

Hasse Andersson berättar också hur han en gång tog fel dos – något som kunde ha gått riktigt illa.

– Jag tog dubbel dos. Jag var så trött att jag inte visste att jag redan hade tagit det. Och då höll jag på att tuppa av. Jag blev jätteyr och konstig. Men jag förstod ganska snart vad det var. Så jag åt choklad och fick balans igen. Hade jag inte gjort det hade det kunnat gå riktigt illa, berättar han.

 

LÄS MER: Jihde ville överdosera på scenen – stoppas av familjen

Hasse Andersson lider av nervskada

Tillammans med Clara Henry, 22, och David Lindgren, 34, var Hasse Andersson programledare för Melodifestivalen 2017. Men kort innan premiären tvingades Hasse Andersson genomgå en annan operation på grund av en nervskada som han lider av. 

Nervskadan har gjort att programledarens muskler förtvinar och programledaren behöver vård varje dag.

– Det gjorde så ont att jag inte kunde stå upp och spela, har han tidigare berättat.

 

LÄS MER: Hasse Anderssons muskler förtvinar

 

Efter ett hektiskt år berättar nu Hasse Andersson i en intervju med Kvällsposten att han är redo att dra sig tillbaka från rampluset och börja ett nytt liv.

– Nu vill jag verkligen dra mig tillbaka, skriva låtar och inte göra så många spelningar. Jag har i stället siktat in mig på välgörenhet, använda mitt kändisskap för att bland annat dra in pengar till diabetesforskningen, berättar han.

 

LÄS MER: Hasses stora smärta innan operationen

 

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag