"Haschet var inte mitt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"De ljuger." Expressen träffade i går kväll en upprörd Camilla Henemark. "Jag fattar inte vem som vill mig illa", säger hon.
Foto: SUVAD

Hon anklagas för att ha ofredat kroggäster, fläkt ut sig på en bardisk och visat brösten på en mingelfest.

På polisstationen hittades narkotika i hennes handväska.

Nu bryter artisten Camilla Henemark, 39, tystnaden om den påstådda knark- och sexskandalen.

- Allt är lögn, och haschet var inte mitt.

Camilla Henemark.
Foto: ANDERS

Platsen var en restaurang i Linköping 14 november. Camilla Henemark var inbjuden för att mingla med gästerna. - Jag hade druckit ett glas vin innan jag kom dit, säger hon. Enligt en anställd dök hon upp vid 23-tiden. - Hon var stupfull. Hon la upp sig på bardisken och visade brösten. Hon var aggressiv, drack drinkar och bjöd andra gäster - utan att betala.

"Hon tog strupgrepp" Camilla Henemark - som i Expressen väljer att bemöta påståendena - anklagas också för att ha tagit strupgrepp på en person i personalen. - Det kommer som en chock. Det finns inte ens med i polisanmälan. Vid stängningsdags blev det bråk om Camilla Henemarks nota, och hon ville att polisen skulle tillkallas. - Men när de kom var det plötsligt bara jag som skulle med. Camilla Henemark togs om hand av patrullen, enligt lagen om berusade personer, LOB. På stationen låstes hon in i en cell. - Natten var fruktansvärd. Jag fick inte ens tillgång till min astmasprej. Polisen hittade hasch i din väska. - Väskan hade legat i restaurangens diskjockeybås hela kvällen. Någon måste ha droppat det i väskan. Använder du inte hasch? - Jo, men det här var inte mitt hasch. Jag använde inte hasch den här kvällen, och jag visste inte förrän nästa morgon orsaken till att jag hölls kvar på polisstationen. När använde du senast hasch? - Senast jag var utomlands - för två och en halv månad sedan. Jag röker inte hasch regelbundet.

Visade brösten Enligt personal på restaurangen i Linköping ska Camilla Henemark ha ålat på bardisken och visat brösten. - Det är absurt. Det här är fruktansvärt. Det är sjukliga lögner. Jag gick runt och pratade med gästerna. Alla som var där kan vittna om det. Jag har verkligen inte ofredat någon. Det är inte min stil. Det är inget brott att klä sig kort kort kjol - det kommer jag att göra även i fortsättningen. Det påstås att du drack öl och drinkar som du inte betalade för? - Det är bullshit. Jag betalade för mig. Men när de vägrade betala mig för minglet sa jag: Vi ringer polisen.

Misstänkt för brott Camilla Henemark var firad stjärna i Army of Lovers med Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Dominika Peczynski. Numera jobbar hon för SVT Morgon, Radiosporten och som konferencier. Camilla Henemark är misstänkt för ringa narkotikabrott och bedrägligt beteende. Håkan Ledskog vid polisen i Linköping bekräftar att man inlett förundersökning. - I övrigt har jag inga kommentarer, säger han. Camilla Henemark är knäckt. - Jag fattar inte vem som vill mig illa genom att sprida ut alla lögner.

FAKTA

Slog igenom som "La Camilla"
Camilla Henemark är sångerska, exmodell, programledare och debattör.

Hon föddes 23 oktober 1964 och slog igenom som "La Camilla" i bandet Army of Lovers tillsammans med debattören Alexander Bard, frisören Jean-Pierre Barda och fotomodellen Dominika Peczynsksi.
En av bandets videor - "Israelism" - förbjöds av satellitkanalen Super Channel då den ansågs vara "stötande" och "judefientlig".
En av gruppens största hitar var "Crucified" som släpptes i början av 90-talet.
Camilla Henemark har också ett förflutet inom teatern och har bland annat spelat i Shakespeares "Fyra friares fiasko", en komedi som sattes upp i parken vid Gripsholms slott.
Camilla Henemark jobbar för Morgon-tv, Radiosporten och som konferencier på diverse arrangemang.
I år framträdde hon dessutom som 1 maj-talare i Ånge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.