Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harvey Weinstein slängs ut från Oscarsakademin

Harvey Weinstein.
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Harvey Weinstein.
Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN

Över 30 kvinnor har anklagat Harvey Weinstein för sexuella övergrepp och trakasserier.

Nu kastas den mäktige filmmogulen ut från Oscarsakademin.

Detta efter att Oscarsakademins 54 ledamöter haft ett krismöte.

Allt fler kvinnor går nu ut och berättar om de trakasserier och övergrepp som de utsatts för av den kände Hollywoodmogulen Harvey Weinstein.

Uppgifterna har lett till att den mäktiga Oscarsakademin under lördagen hade ett krismöte om Harvey Weinsteins framtid. Under kvällen kom beskedet – den Harvey Weinsteins slängs ut från Oscarsakademin. Det rapporterar AFP, som hänvisar till ett uttalande.


https://twitter.com/AFP/status/919296980085628928

I mötet satt Oscarsakademins 54 ledamöter – bland dem stjärnor som Tom Hanks, Whoopi Goldberg och Steven Spielberg, enligt The Independent.

Enligt Daily Mail så krävdes det att två tredjedalar av akademin röstade för att slänga ut Weinstein, vilket de gjorde.

"Vi gör inte det här bara för att skilja oss från någon som inte förtjänar respekten för sina kolleger, utan också för att upplysa allmänheten om att eran av avsiktlig okunnighet och skamlig medkänsla i detta sexuella rovdjursbeteende i vår bransch nu är över" skriver akademin i ett uttalande.

Anklagar Weinstein för våldtäkt

Över 30 kvinnor har anklagat filmmogulen Harvey Weinstein för olika typer av sexuella övergrepp. Under fredagen gick även skådespelaren Rose McGowan ut med namn och anklagade Harvey Weinsten för våldtäkt. Det rapporterar The Guardian.

Rose McGowan har tidigare berättat att hon blev våldtagen av av en känd producent men namngav då aldrig Harvey Weinstein. Händelsen ska ha ägt rum på ett hotellrum när hon var 23 år gammal och parterna ska ha förlikats.

"Jag berättade för chefen på vårt filmbolag (Amazon Studios, reds anm.) att Harvey Weinstein våldtog mig. Jag sa det upprepade gånger. Han sa att det inte hade bevisats, jag sa att jag var beviset", skrev Rose McGowan på Twitter under fredagen.

Flera kända kvinnor, däribland Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie och Ashley Judd har också gått ut och anklagat Harvey Weinstein, som är en av Hollywoods mest kända och inflytelserika producenter, för sexuella övergrepp.


LÄS MER: Rose McGowan anklagar Weinstein för våldtäkt 


Harvey Weinstein har bett om ursäkt för att ha "orsakat smärta", men har även förnekat många av de anklagelser som bland annat New York Times rapporterat om. 


 Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.