Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harvey Weinstein ska betala storbelopp till kvinnor

Harvey Weinstein.Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Filmmogulen sitter fortfarande häktad anklagad för flera våldtäkter och andra övergreppFoto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein uppges betala ut 44 miljoner dollar, motsvarande ungefär 420 miljoner svenska kronor, i förlikning efter att ett stort antal kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier.

Amerikanska medier uppger att Harvey Weinstein har nått en överenskommelse med styrelsen för sitt före detta filmbolag gällande anklagelser om sexuella trakasserier från ett stort antal kvinnor. Det handlar om ett civilmål där kvinnor som arbetat med Weinstein uppger att man blivit trakasserade av honom. 

Avtalet, som ännu inte har signerats av parterna, omfattar inte fallen som Weinstein står åtalad för. Dock så ska förlikningen ha ett stort symboliskt värde i de kommande förhandlingarna om sexbrottsanklagelser, skriver New York Times.

Hittills har fler än 80 kvinnor anklagat den forna filmmogulen för sexuella trakasserier, sexuella övergrepp och våldtäkt.

Filmmogulen sitter fortfarande häktad

Förslaget till förlikning med filmbolaget innebär att Weinstein ska betala 44 miljoner dollar, cirka 420 miljoner kronor. 

260 miljoner planeras gå till offren och resterande 120 miljoner ska täcka advokatkostnaderna, skriver Wall Street Journal.

Harvey Weinstein sitter fortfarande häktad anklagad för flera våldtäkter och andra övergrepp, där en rättegång kommer att påbörjas i september. Weinstens talesperson har inte velat kommentera förlikningen eller den påstådda summan.