Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harryson avslöjar – därför försvann han

Peter Harryson.
Foto: STOCKHOLM-KÖPENHAMN / SVT
Peter Harryson .
Foto: KRISTER LARSSON

Peter Harryson hade gått i pension som skådespelare – nu gör han comeback i Colin Nutleys nya tv-serie ”Bröllop, begravning och dop".

Men för några år sedan hade Harryson inga tankar på att fortsätta, och led svårt av artros.

– Jag ångrar ingenting, jag var färdig med teatern, säger han.

Tidigare SVT-profilen Peter Harryson, 70, återvänder till karriären efter beslutet om att gå i pension. Men beslutet var inte självklart. Harryson berättar att han kände sig färdig med skådespelarkarriären.

– Jag ångrar ingenting, att jag drog mig undan var för tillfället rätt. Jag var färdig med teatern tycker jag. Enda anledningen att jag kom tillbaka var för att Colin ringde mig, han frågade om jag ville vara med och det kändes rätt, berättar han.

Inspelningarna för den kommande tv-serien ”Bröllop, begravning och dop" påbörjades för två veckor sedan. 

– Vi har hållit på för fullt, jag spelar en gubbe som heter Conny, och som är pappa till rollen som Maria Lundqvist gör. Jag kan faktiskt inte berätta så mycket mer om serien för jag vet inget. Det är det som är det fantastiska när man jobbar med Colin, det finns inget manus. Det finns en idé och tanke, hela alltet bakom det är ju klart, men repliker och sådant finns ju inte nedskrivet, säger han.


LÄS MER: Peter Harryson bryter pensionen – trots tvivlen


Harryson upplever att han själv aldrig riktigt lade av med karriären. Han kallar fortfarande sig själv för en "working man" – även om Harryson tar det betydligt lugnare.

– Jag jobbar ju fortfarande, men jag tar det väldigt mycket lugnare. Frilansare har ju inte jobb jämt och ständigt, det är så, det är inget ovanligt i situationen för mig här, säger han.

"Inga framtidsplaner inom film"

Harryson meddelar han inte har några framtidsplaner inom film efter inspelningarna med Colin.

– När Colins inspelningar är slut så vet jag ingenting mer inom den genren. Men jag sjunger visor med Bengt Magnusson, min gamla ackompanjatör, en utav Sveriges bästa gitarrister. Vilket jag har gjort under många år, så det tänker jag fortsätta med, säger Harryson.

Peter Harryson fick nyligen lämna sitt liv på ön Åstol och flytta till Göteborgstillsammans med hustrun – till följd av sin artros. Skådespelaren har länge haft problem med sjukdomen.

– Krämporna känns faktiskt mycket bättre nu trots omständigheterna, det vore ju synd att klaga, säger han.


LÄS MER: "Inte mycket pengar kvar att testamentera" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.