Harry Styles-konsert ställs in efter skottlossning

Foto: FARRELL / BACKGRID/STFA / TT NYHETSBYRÅN
Polis, ambulans och räddningstjänst på plats utanför köpcentret efter skottlossningen på söndagen.
Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT / TT NYHETSBYRÅN

Harry Styles konsert i Köpenhamn på söndagskvällen ställs in.

Den skulle ha hållits bara några hundra meter från köpcentret där flera personer dog i en skottlossning tidigare på kvällen.

Först sköts konserten bara fram en timme, vilket möttes av massiv kritik av rädda fans som gömde sig efter skottlossningen.

Det var vid 17.30-tiden på söndagskvällen som polisen fick in larm om skottlossning på köpcentrat Field’s i Köpenhamn. Senare uppgav polisen att flera personer hade dött och skadats i skottlossningen.

Bara några timmar senare skulle tidigare One Direction-medlemmen Harry Styles ha spelat på Royal Arena drygt 600 meter från köpcentret. Först meddelade arrangören Live Nation Danmark att konserten bara skulle flyttas fram en timme. Beskedet möttes av massiv kritik från fans som gömde sig på olika ställen och inte vågade gå ut för att ta sig till konserten.

”Vi är otroligt otrygga och sitter och gömmer oss i en främmande persons lägenhet. Vi är rädda, snälla ställ in”, skrev en person i konsertens Facebook-event.

Senare på söndagskvällen skrev danska Ekstrabladet att konserten ställs in.

”Mitt team och jag ber för alla inblandade i köpcenterskjutningen i Köpenhamn. Jag är chockad. Kärlek från H”, skriver artisten på Snapchat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.