Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Harry Potter”-stjärnans kärleksavslöjande – med sig själv

Harry Potter-stjärnan: ”Jag är min egen partner”
Emma Watson erkänner att hon kämpat med att vara tillfreds med singellivet.Foto: IBL DPA
Emma Watson slog igenom som Hermione Granger i filmerna om Harry Potter. Här är hon på bild med sin medskådespelare Daniel Radcliffe.Foto: STELLA PICTURES

Nästa år fyller Harry Potter-skådespelaren och kvinnorättskämpen Emma Watson 30 år.

I en öppenhjärtig intervju med brittiska Vogue berättar hon om åldersnojan och valet att vara lyckligt singel.

– Jag kallar det att vara ”ensam-partner”, säger hon.

Emma Watson, 29, slog igenom som Hermione Granger i filmerna om Harry Potter redan som 11-åring.

Genom åren har hon kommit att bli en stark röst för unga kvinnor. Hon kallar sig feminist och har bland annat utsetts till ambassadör för FN:s internationella kvinnokommitté UN Goodwill.

När Emma Watson nu pryder decemberomslaget av det brittiska modemagasinet Vouge passar hon på att slå ett slag för singelliv, och vänder sig mot dess stigma.

Tufft år för stjärnan

Emma Watson berättar i intervjun att 2019 har varit ett ”tufft” år för henne. Hon fyller 30 i april 2020 och har brottats med ”alla dessa idéer” om att fylla jämt.

Skådespelaren menar att hon upplever en press att vid det här laget ha skaffat sig så väl en familj med barn, som ett hem och en karriär. 

– Jag inser att det beror på att det plötsligt finns ett förbannat flöde av subtila åsikter. Om du inte har byggt ett hem, om du inte har en man, om du inte har ett barn och du fyller 30 år, och du är inte på någon otroligt säker, stabil plats i din karriär, eller att du fortfarande jobbar på att nysta upp saker ... Då finns det finns det en otrolig ångest i det, säger Emma Watson.

Trodde inte på singelliv

Hon fortsätter med att förklara hur hon aldrig tidigare har trott på människor som säger att de är lyckliga singlar – förrän nu.

– Jag trodde aldrig på hela det där ”Jag är lycklig singel”-spelet. Jag tänkte ”det där är påhitt”. Det tog mig lång tid, men jag är väldigt glad (att vara singel). Jag kallar att det att vara ”ensam-partner”, säger Emma Watson.

Emma Watson har tidigare varit tillsammans med studiekamraten Will Adamowicz, techentreprenören William Knight och rugbyspelaren Matthew Janney.

Hon är aktuell i filmen ”Unga kvinnor” som har biopremiär i Sverige 24 januari. Filmen baserar sig på den klassiska boken med samma namn av Louisa May Alcott. Den handlar om fyra systrar som är fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. 

Emma Watson spelar mot Laura Dern och Meryl Streep som också är starka feministiska förespråkare.

– Vi träffades i aktivistkretsar, så vi hade en samhörighet och solidaritet redan, säger hon.

Harry Potter-författaren kritiserade Trump

Harry Potter-författaren JK Rowling svarade president Donald Trump efter ett uttalande om CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.