Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Harry Potter”-stjärnans kamp bortom rampljuset

Rupert Grint slog igenom som 11-åring – nu har han hunnit fylla 31 år.
Foto: Denis Guignebourg/Bestimage
Rupert Grint som 17-åring.
Foto: AKIRA SUEMORI / AP
”Jag kan inte uppskatta Harry Potter längre. Inte som ett fan, det är helt enkelt inte samma sak”, har Rupert Grint tidigare berättat.
Foto: WENN.com/IBL
Rupert Grint som Ron Weasley, Emma Watson som Hermione Granger och Daniel Radcliffe som Harry Potter.
Foto: WARNER BROS
Foto: JAAP BUITENDIJK / AP WARNER BROS. PICTURES

”Harry Potter”-stjärnan Rupert Grint, 31, blev världskänd som 11-åring.

Nu berättar han om hur svårt livet har varit efter succén som barnstjärna.

– Jag tror att jag förlorade mig själv lite längs vägen. Med kändisskapet så blir du nästan karaktären, även när du inte är i karaktär, säger stjärnan till Daily Mail

När JK Rowlings böcker om Harry Potter blev till filmer blev Rupert Grint och de andra unga skådisarna snabbt kända världen över – något som för alltid förändrade deras liv.

Medan Daniel Radcliffe och Emma Watson ofta syns i rampljuset har det gått lite trögare för Rupert Grint som spelade Ron Weasly i filmerna. 

Men kändisskapet och ett liv på röda mattan är enligt Rupert Grint själv inte något han eftersträvar.

– Att bara vara osynlig kan fortfarande vara svårt, säger han, och menar också att kändisskapet har gjort att han har svårt att få ett normalt liv.

–  Jag har haft den här känslan av att jag har missat normala saker. Jag tappade kontakten med mina vänner från skolan. Jag ville få något slags liv igen, så jag tog en paus, säger Rupert Grint.


Rupert Grint, Daniel Radcliffe och Emma Watson 2011.
Foto: CARMEN VALDES / LANDMARK MEDIA / ALL OVER PRESS LMK

Rupert Grint: ”Kan inte uppskatta Harry Potter längre”

Den nu 31-årige skådespelaren har tidigare även berättar om hur ”Harry Potter”-filmerna har förstörts för honom.

– Jag kan inte uppskatta Harry Potter längre. Inte som ett fan, det är helt enkelt inte samma sak, sa han i en intervju med Radio Times 2017, något som Teen Vouge då rapporterade om. 

För Radio Times har Rupert Grint också berättat om hur dålig koll han har på sina pengar.

– Jag vet faktiskt inte hur mycket jag har. Jag skulle inte ens kunna gissa. Det motiverar mig inte särskilt mycket. Det gör en trygg, men det är det enda bra med det. Jag är glad att de finns, men det är inget jag fokuserar på. 

Trots Rupert Grints personliga kamp bortom rampljuset syns han ändå i tv-rutan då och då. Nu är han aktuell i Agatha Christies ”The ABC Murders”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.