”Harry Potter”-stjärnan kan inte se filmerna längre

Att se tillbaka på insatsen – och filmerna – beskriver han som ”smärtsamt”.
Matthew Lewis har vuxit upp. I dag är han 31 år gammal.
Foto: MANDATORY CREDIT LINE: CINDY BAR / STELLA PICTURES
Matthew Lewis som Neville Longbottom i ”Harry Potter”-filmerna.

”Harry Potter”-stjärnan Matthew Lewis gjorde bejublade insatser som Neville Longbottom i filmerna.

Men att se tillbaka på insatsen – och filmerna – beskriver han som ”smärtsamt”.

– När jag tittar på filmerna tänker jag: ”Det där är inte Neville, det där är du”, säger Matthew Lewis till New York Times.

Matthew Lewis, 31, var med i alla åtta filmerna om ”Harry Potter”. Hans insats som den godhjärtade, men inte alltför begåvade trollkarlen Neville Longbottom rörde upp många känslor bland fansen.

Faktum var att Lewis tolkning av Neville var så pass stark att hans karaktär i den sista filmen ”Dödsrelikerna”, fick mer plats än vad den hade i JK Rowlings bok.

Och kanske var det för att han såg mycket av sig själv i Neville Longbottom som det gick så bra. I en intervju med New York Times berättar han om vad rollen inneburit för honom – och varför han inte kan se på filmerna i dag.

– Jag tycker att det är svårt när för mycket av mig själv återspeglas i en karaktär. Det är lättare när jag kan spela någon som är totalt olik mig, som en polis i London, eller någon som är rik, säger han.

Matthew Lewis: ”Öppnat så många dörrar”

– Ibland är det smärtsamt att se hur mycket av mig som finns i Neville. När jag tittar på filmerna tänker jag: ”Det där är inte Neville, det där är du”, säger Matthew Lewis till New York Times.

I intervjun får Lewis frågan om kändisskapet som rollen som Neville Longbottom fört med sig. Även om han upplevde att det var en jobbig roll – så ångrar han ingenting.

– Om det är någonting som folk ska minnas dig för så finns det flera saker som är betydligt värre än ”Harry Potter”-filmerna. De har öppnat så många dörrar för mig som jag annars inte skulle vara i närheten av att öppna, säger Lewis.


https://www.instagram.com/p/B6Ofw35plEi/

Natashja brevväxlade med mördaren ”The night stalker” i nya Netflix-dokumentären:

Natashja brevväxlade med mördaren ”The night stalker”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.