Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harry Potter-skådisen Paul Ritter har dött

Paul Ritter blev 54 år.
Foto: Steve Meddle/REX / TT NYHETSBYRÅN
Han spelade Eldred Worple i Harry Potter och Halvblodsprinsen från 2009.
Foto: Harry Potter

Den brittiska skådespelaren Paul Ritter har dött, rapporterar The Guardian

Han är bland annat känd från ”Friday Night Dinner” och Harry Potter-filmen ”Halvblodsprinsen”. 

Ritter blev 54 år. 

Den prisbelönte skådisen Paul Ritter avled under måndagen till följd av en hjärntumör, berättar hans agent för The Guardian. 

”Det är med stor sorg vi berättar att Paul Ritter gick bort i går kväll.  Han dog fridfullt hemma med sin fru Polly och sönerna Frank och Noah vid sin sida. Han var 54 och hade hjärntumör”, skriver hans agent. 

Ritter var en mycket anlitad och ansedd brittisk skådespelare. Han har medverkat i ett 70-tal film- och tv-produktioner sedan början 90-talet. Han har också haft stora roller på teaterscenen, för vilket han prisades med en Olivier award 2006 och Tony award 2009. De senaste åren har många förknippat honom med rollen som patriarken ”Martin Goodman” i humorserien ”Friday Night Dinner”. För två år sedan hade han också en stor roll i HBO:s ”Chernobyl”. 

Paul Ritter i ”Friday night dinner”
Foto: Fridaynightdinner/Channel4

Paul Ritter spelade i Harry Potter

Ritter hade också roller storfilmerna ”Harry Potter och Halvblodsprinsen”  2009där han spelade Eldred Worple och James Bond-filmen Quantum of Solace från 2008.

”Paul var en exceptionellt begåvad skådespelare som spelade en enorm mängd roller på teaterscenen och tv med extraordinär skicklighet. Han var väldigt intelligent, snäll och rolig. Vi kommer att sakna honom otroligt.”

Paul Ritter blev 54 år. 

Paul Ritter i ”Chernobyl”
Foto: LIAM DANIEL-HBO/THE HOLLYWOOD ARCHIV / STELLA PICTURES/LIAM DANIEL-HBO/THE HOLLYWOOD

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.