Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håriga skyltdockor ska sälja underkläder

American Apparels Valentines Day-skyltning i butiken på Lower East Side i New York. Än så länge ska de flesta reaktioner vara positiva enligt klädkedjan.
Foto: Brendan Mcdermid
Au naturel. Skyltdockor med könshår i new york.
Foto: Brendan Mcdermid
Skyltdocka i American Apparel-butik i New York.
Foto: Brendan Mcdermid
Skyltdocka i American Apparel-butik i New York.
Foto: Brendan Mcdermid
Skyltdockor i American Apparel-butik i New York.
Foto: Brendan Mcdermid

Skyltdockor med rikligt med könshår syns nu i en butik i New York.

Iklädda genomskinliga underkläder exponeras deras orakade underliv och bröstvårtor.

Amerikanska klädkedjan American Apparel vill med dessa starta ett samtal om vad som är kvinnlig skönhet, skriver Dailymail.co.uk.

Vad tycker du?

Butiken ligger i Lower East Side i New York och under torsdagen syntes tre dockor i skyltfönstret. Alla klädda i transparenta trosor och behåar som exponerade både bröst och könshår.

Enligt dekoratören Dee Myles bidrar de här skyltdockorna till lite nytänk kring den romantiska festligheten Alla hjärtans dag, skriver The Observer.

Det Los Angeles-baserade märket säger sig värna om naturlig skönhet och genom att sätta en rejäl hårtuss på sina skyldockor ska förbipasserande få upp ögonen för vad som anses vara vackert och som blivit norm i vårt samhälle.

Hur naturliga skyltdockorna är kan dock diskuteras - de är fortfarande catwalksmala och inte direkt formade som genomsnittskvinnan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.