Det var precis i slutet av spelningen i Australien, när stjärnbandet spelade en av sina största hits, "Fear of the Dark", som Bruce Dickinson till slut fick nog. Foto: Jan WiridenDet var precis i slutet av spelningen i Australien, när stjärnbandet spelade en av sina största hits, "Fear of the Dark", som Bruce Dickinson till slut fick nog. Foto: Jan Wiriden
Det var precis i slutet av spelningen i Australien, när stjärnbandet spelade en av sina största hits, "Fear of the Dark", som Bruce Dickinson till slut fick nog.  Foto: Jan Wiriden
Han riktade sig mot ett fan i publiken och skällde ut honom rejält, enligt sajten hårdrockssajten blabbermouth.net Foto: Peo MöllerHan riktade sig mot ett fan i publiken och skällde ut honom rejält, enligt sajten hårdrockssajten blabbermouth.net Foto: Peo Möller
Han riktade sig mot ett fan i publiken och skällde ut honom rejält, enligt sajten hårdrockssajten blabbermouth.net Foto: Peo Möller

Hårdrockaren avbröt spelning för att skälla ut ett fan

Publicerad

Iron Maidens frontman Bruce Dickinson har skapat rubriker.

Det var i torsdags som han avbröt en spelning – och skällde ut ett stökigt fan rejält:

– Ta det jävligt lugnt nu. Annars åker du ut härifrån – välj ett fönster bara. Jag hoppas verkligen du gillar sjukhusmat, skrek stjärnan från scenen.

Det var precis i slutet av spelningen i Australien, när stjärnbandet spelade en av sina största hits, "Fear of the Dark", som Bruce Dickinson till slut fick nog.

Han riktade sig mot ett fan i publiken och skällde ut honom rejält, enligt sajten hårdrockssajten blabbermouth.net

"Lugna ner dig"

Vänner till fanet i fråga fick hålla tillbaka honom i kläderna – samtidigt som Bruce Dickinson gav han en rejäl avhyvling från scenen:

– Till killen med Raiders t-shirten på sig, ja du som hålls tillbaka av dina trevliga vänner. Lugna ner dig för fan, okej? Annars skickas du ut härifrån. Välj ett fönster bara, jag hoppas att du gillar sjukhusmat.

 

LÄS MER: Iron Maiden är klara för Ullevi till sommaren

 

Utskällningen fick fanet att peka finger mot Bruce Dickinson – men det skulle han inte ha gjort:

– Ja, du kan peka finger mot mig. Men kom med backstage så kan vi lösa det här, skrek rockstjärnan som svar.

Enligt sajten fick det bråkiga fanet sedan lämna spelningen och Iron Maiden kunde fortsätta sin konsert.

Ute på världsturné

Det hyllade bandet är just nu ute på världsturné där de spelar flera av låtarna från deras senaste album "The Book of Souls". Albumet släpptes den 4 september 2015 .

 

LÄS MER: Vad kan du om Iron Maiden?

 

Nu turnerar bandet runt i Australien och ska härnäst spela i staden Adelaide och senare i Perth.

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag