"De måste totalt ha missat det här", säger Mikkey Dee. Foto: Robin Aron"De måste totalt ha missat det här", säger Mikkey Dee. Foto: Robin Aron
"De måste totalt ha missat det här", säger Mikkey Dee. Foto: Robin Aron
Natten till tisdag avled Motörheads sångare, Lemmy Kilmister, 70 år gammal. Foto: Emilia OlofssonNatten till tisdag avled Motörheads sångare, Lemmy Kilmister, 70 år gammal. Foto: Emilia Olofsson
Natten till tisdag avled Motörheads sångare, Lemmy Kilmister, 70 år gammal. Foto: Emilia Olofsson
Lemmy och Mikkey Dee äter sill – och dricker nubbe.Lemmy och Mikkey Dee äter sill – och dricker nubbe.
Lemmy och Mikkey Dee äter sill – och dricker nubbe.

Hårda läkarkritiken efter Lemmys död

Publicerad

Lemmy Kilmister avled två dagar efter att cancern upptäcktes.

Nu kritiserar vännen och bandkollegan Mikkey Dee läkarna.

– De måste totalt ha missat det här, säger han.

Natten till tisdag avled Motörheads sångare, Lemmy Kilmister, 70 år gammal.

Lemmy Kilmister led av en extremt aggressiv form av cancer - ett sjukdomsbesked han fick den 26 december i år.

Alltså två dagar innan han avled.

Nu kritiserar vännen och bandkollegan Mikkey Dee läkarna. Han säger att han inte förstår hur cancern inte kunde upptäckas tidigare, eftersom Lemmy varit på otaliga läkarbesök under de senaste åren.

– Vi har ju varit med Lemmy här och hans förlopp så pass länge, cancern har ingen haft en aning om, utan det har varit andra krämpor och problem som han har fajtats med mycket de sista åren här. De måste totalt ha missat det här. Det måste ha blommat upp och sagt pang, på bara några månader, säger han till radiokanalen.

 

LÄS MER: Motörheads sångare Lemmy Kilmister död

 

Lemmy Kilmister dog i sitt hem, omringad av sina närmsta, berättade Mikkey Dee tidigare under dagen. Själv hann han inte åka till USA för att ta farväl.

– Men jag och Lemmy satt och snackade här ganska länge efter vårt sista gig, som faktiskt blev i Berlin den 11:e, det var ju någonting som inte stämde riktigt, det kände jag, sa han då.

 

LÄS MER: Mikkey Dee om sorgen efter Lemmy

 

Motörhead grundades i London 1975, men nu efter Lemmys död kommer bandet sluta turnera. Det blir heller inga fler skivor.

– Vi åker inte ut på några mer turnéer eller någonting. Och det blir inga mer skivor. Men varumärket lever kvar, och Lemmy lever kvar i allas hjärtan, har Mikkey Dee berättat tidigare under dagen.

Han menade då att de avslutade karriären på bästa sätt.

– Det känns helt fantastiskt att vi fick avsluta turnén med honom, det värmer verkligen att vi inte ställde in på grund av Lemmy.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag