Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hårda kroppskravet på Jennifer Aniston

Vem är Jennifer Aniston?
Jennifer Aniston berättar i en intervju med People om kroppskraven för att rollen som Rachel i ”Vänner”. Foto: SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK / SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Aniston som Rachel i den klassiska tv-serien. Foto: KANAL 5
”Min agent var ärlig med mig. Det är det snällaste han någonsin gjorde... Det är en äcklig sak med Hollywood – jag fick inte så många jobb för att jag vägde för mycket”, säger Jennifer Aniston. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Aniston hade kunnat gå miste om genombrottsrollen som Rachel Greene i ”Vänner” – på grund av sin vikt.

I en ny bok om den populära tv-serien avslöjas att skådespelerskans agent tvingades säga åt henne att gå ner i vikt.

– Jag kände ”Va?!”. Men mina matvanor var fruktansvärda. Milkshakes och pommes frittes med sås. Det är en bra grej att jag började tänka på vad jag äter, har Jennifer Aniston berättat för People.

I dag är det svårt att tänka sig tv-serien ”Vänner” utan Jennifer Aniston i rollen som Rachel Greene.

Men i en ny bok om den hyllade tv-serien, ”Generation Friends: An inside look at the show that defined a television era”, skriver författaren Saul Austerlitz att Jennifer Aniston var nära att missa rollen, på grund av sin vikt.

”Hon behövde gå ner 15 kilo om hon ville stanna i Hollywood. Los Angeles var en svår plats att vara skådespelerska på – det var ett svårt ställe att vara kvinna överhuvudtaget – och Jennifer Anistons agent fick motvilligt sträcka upp henne”, skriver Austerlitz.

”Aniston var knappast tjock – alla kunde se att hon var vacker, men som serien som hon en dag skulle vara evigt förknippad med skämtade om, så lägger kameran på fem kilo.”

Jennifer Aniston: ”Äcklig sak med Hollywood”

I en intervju med Rolling Stone 1996 berättade Jennifer Aniston att agentens val att berätta om viktkritiken för henne är något hon i dag är tacksam över.

– Min agent var ärlig med mig. Det är det snällaste han någonsin gjorde... Det är en äcklig sak med Hollywood – jag fick inte så många jobb för att jag vägde för mycket.

Senare har skådespelerskan kommenterat det hela i People och erkänt att hon, bortsett från vikten, är glad att händelsen fick henne att göra mer hälsosamma val.

– Jag kände ”Va?!”. Men mina matvanor var fruktansvärda. Milkshakes och pommes frittes med sås. Det är en bra grej att jag började tänka på vad jag äter.