Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda kritiken mot Zara Larssons tal

Zara Larsson.
Foto: / Anna-Karin Nilsson
Foto: Doug Peters / DOUG PETERS/EMPICS ENTERTAINMENT EMPICS ENT / INT.

Zara Larsson pratade om att hon tagit bort sin tandställning när hon vann pris på Grammisgalan.

Nu kritiseras artisten för sitt tal i SVT:s "Gomorron Sverige".

– Det kan inte leda till något annat än att man blir sjukt självupptagen, säger Dennis Dahlqvist i "Kulturpanelen".

Zara Larsson, 19, tog hem priset som "Årets artist" på Grammisgalan under tisdagen, och passade på att prata om att hon precis tagit ut sin tandställning.

– Tack så mycket! Är så himla glad att jag fick priset just i dag, jag har nämligen tagit ut min tandställning, sa Zara Larsson i tacktale.

Kulturpanelen i SVT:s "Gomorron Sverige" diskuterar galan, och kulturkritikern Dennis Dahlqvist, 55, tycker det var självupptaget av Zara Larsson att prata om sin tandställning.

– Jag tänker på Zara Larsson som är fantastisk på många sätt, men hur en ung person blir så känd så snabbt, och sen bara pratar om sin tandställning. Det kan inte leda till något annat än att man blir sjukt självupptagen, säger Dennis Dahlqvist.


LÄS MER: Zara Larsson och Kent stal showen


Journalisten Kerstin Brunnberg, 75, tycker snarare att Grammisgalan hade ett ansvar att prata om utsatta konstnärer ute i världen, för att informera sina tittare.

– Det finns så mycket utsatta konstnärer, då tycker jag det är konstigt att inte ta tillfället i akt och prata om det, säger hon i "Gomorron Sverige".

– Och i stället prata om tandställningar, flikar Dennis Dahlqvist in.

– Zara Larsson får prata om vad hon vill, men det är bra om hon sjunger, tycker Kerstin Brunnberg.


Viktigt att Zara Larsson pratar om tandställningar


LÄS MER: Zara Larssons stora förändring


Kulturpanelens tredje deltagare, förläggaren Daniel Sundström, 49, håller inte med de andra - och tycker snarare det är viktigt att Zara Larsson pratar om att ha tandställning.

– Vi som har barn som har tandställningar ser också hur viktigt det är att kändisar pratar om de sakerna och normaliserar det. Sen kanske inte Grammisgalan är det perfekta stället, men jag tror att just det är en förklaring till varför en sådan artist går rakt hem, tycker Daniel Sundström.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.