Foto: JORDAN STRAUSSFoto: JORDAN STRAUSS
 Foto: JORDAN STRAUSS
Foto: WILLY SANJUANFoto: WILLY SANJUAN
 Foto: WILLY SANJUAN
Foto: EVAN AGOSTINIFoto: EVAN AGOSTINI
 Foto: EVAN AGOSTINI

Hårda kritiken mot Katy Perry efter gudsbilden

Publicerad

Världsstjärnan Katy Perry har hamnat i ett rejält blåsväder.

Hon får nu hård kritik från hinduer över hela världen - efter att hon lagt upp en bild på den hinduiska gudinnan Kali på Instagram.

Katy Perry har hamnat i en rejäl storm på sociala medier efter att en av hennes senaste poster på Instagram uppmärksammats av hinduer - som känner sig kränkta.

Bilden föreställer den hinduiska gudinnan Kali, och till bilden har Perry skrivit "current mood", ungefär "så här mår jag idag".

Nu anklagas världsstjärnan både för kulturell appropriering och för blasfemi, av hundratals arga följare. Inlägget har fått tusentals kommentarer - och verkar dela Perrys fans i två läger.

"Ta bort det här inlägget, det är skamligt och väcker anstöt", skriver en uppretad person.

"Hon känner sig bara fylld av kraft, det är allt hon menade, sluta ta allt så negativt", skriver en annan.

Perry uppfostrades katolskt

Katy Perry uppfostrades i ett strikt katolskt hem, men har under senare år berättat att hon inte bekänner sig till någon särskild religion.

– Jag tror inte på någon himmel eller något helvete, eller någon skäggig gubbe som sitter på någon tron. Jag tror på en högre makt, har hon tidigare sagt.

LÄS MER: Katy Perry bryter med Orlando Bloom

När sångerskan gifte sig med komikern Russel Brand 2010 hade de en hinduisk bröllopsceremoni. Paret skilde sig två år senare.

Katy Perry har nyligen gått igenom ytterligare ett uppbrott, från Pirates of the Caribbean-stjärnan Orlando Bloom. Dagarna efter uppbrottet från Bloom, 40, började Katy Perry, 32, ändra sin stil. Bland annat klippte hon av det mesta av sitt hår.

Men hon var inte klar än med sin stilförändring. Bara någon dag senare visade hon upp ett ännu kortare, platinablont, hår på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BTDJ-gkD2HC/?taken-by=katyperry
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag