Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hårda kraven inför sexscenerna i ”Bridgerton”

Bridgertonstjärnornas förflutna som Harry Potter-skådespelare
Sedan premiären av Netflixserien ”Familjen Bridgerton” den 25 december har den streamats av miljontals människor.
Serien blev i veckan klar för en säsong 2.
Foto: LIAM DANIEL/NETFLIX / LIAM DANIEL/NETFLIX BRIDGERTON_108_LD_UNIT_01959

Netflix-serien ”Bridgerton” har snabbt blivit en stor succé – inte minst för de omtalade sexscenerna. 

Nu berättar regissören om de hårda reglerna under inspelningen. 

Sedan premiären av Netflixserien ”Familjen Bridgerton” den 25 december har den streamats av miljontals människor världen över, och därtill blivit en stor snackis. I veckan bekräftade Netflix också att succéserien får en till säsong. 

I serien förekommer flera sexscener – som sedan tidigare har mottagit viss kritik. Vissa har beskrivit serien som en blandning mellan en Jane Austen-bok och ”Fifty shades of grey”. 

Regissören berättade för Deadline att skådespelarna övervakades hårt under sexscener i de gamla engelska fastigheterna. Under inspelningen fanns herrgårdarnas riktiga personal på plats för att se till att fastigheterna inte tog skada. 

Julie Anne Robinson, som regisserade två avsnitt av serien, säger att det fanns strikta regler om vad rollerna och produktionen kunde göra under inspelningen i gamla byggnaderna 

– När du befinner dig på en gammal herrgård är det mycket mindre flexibilitet än du någonsin kan föreställa dig. Du kan inte flytta sängen, du kan inte flytta målningen, du kan inte flytta garderoben och du måste vara ganska extremt försiktig med möblerna, säger Robinson.

Övervakades under sexscenerna 

Hon berättar vidare att herrgårdspersonalen övervakade alla sexscener – så att det inte skulle gå för hett till. Seriens möbler är nämligen autentiska – och väldigt värdefulla. 

– Så i hertigens sovrum, som var i Castle Howard, tillbringade (Phoebe Dynevor och Regé-Jean Page) mycket tid i sängen. Och det fanns rumsövervakare i rummet när vi gjorde sexscenerna och de vägrade att då därifrån. 

– Vi skulle spela in en sexscen och de skulle säga: ”Kan ni snälla vara försiktiga med sängen? Var rädd om sänggavel”, säger Robinson.


Fansens undran: "Kylie Jenner i Paradise hotel?"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.