Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hård kritik mot Beyoncé – efter oväntade beslutet

Beyoncé.Foto: DANIELA VESCO / AP TT NYHETSBYRÅN
Beyoncé.Foto: PARKWOOD ENTERTAINMENT / AP TT NYHETSBYRÅN

Beyoncé förkastar den extrema diet hon gick på inför sitt Coachella-framträdande 2018.

Det hindrar däremot inte stjärnan från att sälja dieten till allmänheten – vilket nu kritiseras starkt av internationella medier.

– Jag kommer aldrig, någonsin att pusha mig själv lika långt igen, säger Beyoncé om dieten i ”Homecoming” samtidigt som hon säljer den för 14 dollar i månaden.

Superstjärnan Beyoncé är under lupp. 

Den omåttligt populära artisten anklagas nu i en artikel publicerade på The Guardian för att kapitalisera på orealistiska, och tillika skadliga, kroppsideal.

Kritiken uppdagas efter att dokumentären ”Homecoming” – om hennes extraordinära uppträdande på festivalen Coachella i USA – hade premiär på Netflix tidigare i vår.

I dokumentären skildras stjärnans ihärdiga kamp för att förbereda sig inför uppträdandet. Beyoncé, som då nyligen hade fött tvillingar, tränar stenhårt med allt från danskoreografi – till att tappa gravidkilon. 

Under förberedelserna berättar artisten att hon går på en diet som i grunden är vegansk men också innebär att hon helt utesluter socker, kolhydrater, mjölkprodukter och alkohol.

– Jag är hungrig, säger stjärnan i en sekvens i dokumentären.

I en annan sekvens erkänner artisten att hon blev förvånad över hur hårt hon pushade sig själv.

– Jag definitivt pushade mig själv hårdare än jag trodde att jag kunde, säger Beyoncé i dokumentären och fortsätter:

– Jag lärde mig en väldigt viktig läxa: jag kommer aldrig, någonsin att pusha mig själv lika långt igen.

Beyoncés diet ”kan vara farlig”

Men trots att stjärnan själv gått ut och förkastat dieten – så säljer hon nu just denna tillsammans med fysiologen Marco Borges. På Beyoncés Youtubekanal marknadsförs dieten med ett klipp där artisten själv ses stå på en våg, läsa sin egen vikt och konstatera:

– Varenda kvinnas mardröm... lång väg att gå. Dags att börja.

Därefter erbjuds tittaren att för 14 dollar i månaden ta del av Beyoncés diet – som fick henne i form till det hyllade Coachella-framträdandet.

Beyoncés motsägelsefulla agerande väcker nu stark kritik. Flera medier, däribland BBC och Huffington Post, skriver att dieten ”kan vara farlig”.

The Guardian uppmärksammar även att Beyoncés verklighet skiljer sig markant från allmänhetens. Enligt tidningen har stjärnan fått en del hjälp på traven för att klara av den extrema dieten – däribland privata kockar och barnskötare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.