Niklas Ravnestam är vinnare av Farmen 2017Niklas Ravnestam är vinnare av Farmen 2017
Niklas Ravnestam är vinnare av Farmen 2017
Här sprutar vinnaren champagne!Här sprutar vinnaren champagne!
Här sprutar vinnaren champagne!
Vinnarkampen i "Farmen" blev dramatisk - och Niklas Ravnestams seger var inte självklar.Visserligen utklassade han Hans Ek i "Repet", men i "Yxan" var det bara tiondelar som avgjorde.Vinnarkampen i "Farmen" blev dramatisk - och Niklas Ravnestams seger var inte självklar.Visserligen utklassade han Hans Ek i "Repet", men i "Yxan" var det bara tiondelar som avgjorde.
Vinnarkampen i "Farmen" blev dramatisk - och Niklas Ravnestams seger var inte självklar.Visserligen utklassade han Hans Ek i "Repet", men i "Yxan" var det bara tiondelar som avgjorde.
Segervrålet!Segervrålet!
Segervrålet!

Här vinner han Farmen – efter stora dramat

Publicerad

Vinnarkampen i "Farmen" blev dramatisk - och Niklas Ravnestams seger var inte självklar.

Visserligen utklassade han Hans Ek i "Repet", men i "Yxan" var det bara tiondelar som avgjorde.

Efter stora dramat berättar han om känslorna:

– När Paolo sa att det var slut och att det var jag som vann, det bara rann över, säger Niklas Ravnestam och sprutar champagne.

Efter 51 avsnitt av "Farmen" i TV4 den här säsongen kunde så under söndagskvällen Niklas Ravnestam, 44, koras till segrare.

Men det blev en kamp där bara någon tiondel avgjorde till hans fördel, gentemot den andra finalisten Hans Ek.

 

LÄS MER: De är med i Farmen 2017

 

Denne hade tidigare i avsnittet besegrat Carl-Johan von Rosen i semifinalen, bland annat genom att klara sig bäst i växtbingo och i att såga.

Men i finalen blev Niklas Ravnestam för stark.

I den första grenen de möttes, "Repet", var det rena utklassningen från Niklas Ravnestams sida. Hans Ek var chanslös då Niklas Ravnestam visade prov på större styrka.

Men i "Yxan", som är en mer teknisk gren, var det riktigt jämnt. Det skilde bara någon tiondel mellan hur snabbt de kunde hugga sig genom en stock för att få tag på en nyckel som de skulle hänga på en spik. Även här vann Niklas Ravnestam

Det här betydde att han ledde med fyra poäng mot noll, när en frågesport tog över.

Riktigt jämnt i "Farmen"

Här var det jämnt, och de båda visade prov på stora kunskaper. De svarade båda rätt på alla frågor, och när Niklas Ravnestam först nådde upp till sex poäng, var tävlingen avgjord till hans fördel.

– Grattis Niklas, du är årets farmare, sade programledaren Paolo Roberto.

Stort jubel utbröt i Tinget.

– Det finns fan ingenting att säga, nu är det slut. Jag vann, jag fattar det inte, säger Niklas Ravnestam.

– När Paolo sa att det var slut och att det var jag som vann, det bara rann över, säger han och sprutar champagne.

Därmed blev Niklas Ravnestam 500 000 kronor rikare - som vinnare av "Farmen" 2017.

 

LÄS MER: Stinas känga i Farmen: "Är det värsta jag vet"

 

Men Hans Ek var ingen dålig förlorare.

– Jag tycker inte att jag har förlorat i "Farmen". Jag fick inte ta del av pengarna. Och det är två olika saker, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag