Första progrmmet.Första progrmmet.
Första progrmmet.
Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.
Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

Här tar Malou och Bengt över "Nyhetsmorgon"

Publicerad

Nyhetsmorgon firar 25 år – något som TV4 uppmärksammar på torsdagsmorgonen.

Och Bengt Magnusson och Malou von Sivers tar över sändningen från Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

– Det känns trevligt att vara tillsammans igen. Det är ett jätteskojigt program att göra, säger Bengt Magnusson i sändningen.

Det blir nostalgiskt i "Nyhetsmorgon" på torsdagsmorgonen. Programmet som har berättat nyheter och underhållit den morgonpigga tv-publiken firar 25 år – något som TV4 uppmärksammar.

Med i studion tillsammans med dagens programledarpar är Bengt Magnusson och Malou on Sivers, som ledde programmets allra första sändning – och efter 7-nyheterna tar de över dagens sändning helt.

– Det känns trevligt att vara tillsammans igen. Det är ett jätteskojigt program att göra säger, Bengt Magnusson i sändningen.

https://www.instagram.com/p/BZAhCkyjos4/?taken-by=nyhetsmorgon

LÄS MER: Tilde de Paula Eby om relationen med Jihde 

Malou von Sivers berättar om hur programmets mottogs när det sändes för första gången den 14 september 1992 – och mycket har förändrats genom åren. 

Bland annat kommenterar Malou von Sivers att Bengt Magnusson rökte i vinjetten inför premiärprogrammet. 

– Det gör jag inte längre. Jag hade rökavslutning i programmet. Det var det dummaste jag gjort, säger Bengt Magnusson om detaljen.

https://www.instagram.com/p/BZApeztDT-4/?taken-by=nyhetsmorgon

LÄS MER: Tilde nära att svimma under direktsändning 

Blandat mottagande

Programformatet fick ett varmt mottagande av tv-publiken och många uppskattade hur allvarliga nyheter blandandes med skratt.

– Det blev ett fantastiskt mottagande, säger Bengt Magnusson och fortsätter:

– Vi lyckades blanda seriöst och kunna skratta. Det var ett väldigt behagligt sätt att jobba.

Radarparet Malou och Bengt ledde Nyhetsmorgon i TV4 fem dagar i veckan under två timmar. I dag har programmet förlängts till 4 timmar.

Men någon romans ska det aldrig ha varit mellan programledarduon. 

– Aldrig, skrattar både Malou och Bengt.

https://www.instagram.com/p/BZAfrzwD1xC/?taken-by=jennystromstedt
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag