Redan under andra låten lyckades Lenny Kravitz rocka av sig byxorna. Foto: LäsarbildRedan under andra låten lyckades Lenny Kravitz rocka av sig byxorna. Foto: Läsarbild
Redan under andra låten lyckades Lenny Kravitz rocka av sig byxorna. Foto: Läsarbild
"Det var helt sjukt, jag garvade ihjäl mig" säger Sara som fångade byxmissen på film. Foto: Läsarbild"Det var helt sjukt, jag garvade ihjäl mig" säger Sara som fångade byxmissen på film. Foto: Läsarbild
"Det var helt sjukt, jag garvade ihjäl mig" säger Sara som fångade byxmissen på film.  Foto: Läsarbild
Artisten var borta i flera minuter för att fixa nya byxor. Foto: Pelle T Nilsson/ALL Over PressArtisten var borta i flera minuter för att fixa nya byxor. Foto: Pelle T Nilsson/ALL Over Press
Artisten var borta i flera minuter för att fixa nya byxor. Foto: Pelle T Nilsson/ALL Over Press

Här spricker artistens byxor på Gröna Lund

Publicerad

Världsartisten Lenny Kravitz är känd för sina ösiga rockhits.

Men under spelningen på Gröna Lund i Stockholm - rockade han byxorna av sig själv och visade fansen lite väl mycket.

– Det var helt sjukt, jag garvade ihjäl mig, säger Sara som stod i publiken.

Med hits som "Are you gonna go my way" och "Fly away" har Lenny Kravitz skrivit in sig i rockhistorien.

När rockartisten uppträdde på Gröna Lund i Stockholm på måndagskvällen gick det vilt till på nöjesfältets stora scen. Redan under andra låten lyckades den amerikanske artisten spräcka sina skinnbyxor. Han rockade helt enkelt byxorna av sig själv och visade de förvånade fansen hela paketet.

– Det gick så fort, jag tror ingen hann fatta vad som hände just då, säger Sara.

Lenny Kravitz var borta i flera minuter för att fixa nya byxor.

– Sedan kom producenten fram och sa att de hade "some problems on stage". Lite senare kom Kravitz fram och då hade han andra byxor. Han sa "förlåt, jag spräckte byxorna", säger Sara.

"Garvade ihjäl mig"

Efter byxbytet var han tillbaka på scenen, till den stora publikens glädje, och konserten fortlöpte utan ytterligare klädfadäser.

Det var först när Sara gick hem som hon förstod att hon hade fått med artistens mer privata delar på film.

– Det var helt sjukt, jag garvade ihjäl mig. Och sedan ringde jag min mamma som också var med på spelningen. Hennes första reaktion var likadan och hon började garva ihjäl sig precis som jag gjorde, säger hon.

För Sara var allt mest en rolig sak som hon aldrig kommer att glömma.

– Det är sådant som kan hända alla egentligen. Det förändrar ju inte min bild av honom som artist. Det var en jättebra spelning i övrigt med fint väder, säger hon.

Lenny Kravitz har sålt nästan 40 miljoner album världen över och innehar rekordet i antal vunna Grammys i kategorin Best Male Rock Vocal Performace.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag