Här spelas en scen när huvudkaraktärens farfar, som spelas av Tomas von Brömssen, ska gå på dejt.
Här spelas en scen när huvudkaraktärens farfar, som spelas av Tomas von Brömssen, ska gå på dejt.

Här spelas Håkan Hellström-filmen in

Publicerad

Här kommer Håkan Hellström-filmen till liv.

Han kommer själv spela en statistroll – men vill inte avslöja som vem.

– Jag tvekade inte att ställa upp – livet är ju kort, säger han.

I början av september startade filminspelningen. I dag besöktes den av ett stort pressuppbåd på Hisingen när man spelade in en scen när huvudkaraktärens farfar, som spelas av Tomas von Brömssen, var på dejt.

"Känslorna går inte så högt"

Filmen ”Känn ingen sorg” baseras inte på Håkan Hellströms liv – utan på hans texter och musik. Den handlar om musikaliska Pål som drömmer om att lyckas som musiker men hindrar sig själv. Han kastas mellan kärlek och svek i ett somrigt Göteborg.

Håkan Hellström tycker att det har varit fantastiskt att göra film.

– Jag försöker att inte känna efter för känslorna går inte så högt.

Han har bidragit på flera sätt. Bland annat är han med som statist i den första scenen som spelades in. Men han har också deltagit i manusarbetet.

– Jag har stoppat in lite idéer här och där. Jag är en någorlunda kreativ människa så jag har fått in några repliker.

Med i Jonas Gardells tv-serie

Huvudrollen görs av Adam Lundgren som just nu kan ses i Jonas Gardells tv-serie ”Torka aldrig tårar utan handskar” på SVT.

I övriga roller ser vi bland andra kända namn som Tomas von Brömssen, Marie Richardson och Reine Brynolfsson.

Måns Mårlind och Björn Stein regisserar filmen och förenas, precis som resten av ensemblen, i sin kärlek för Hellströms musik.

Tvekade aldrig

Håkan Hellström tycker att det har varit skönt att ha varit med i ett projekt utan att vara huvudansvarig.

– Det är underbart att vara med när man inte behöver vara dirigent. Man kan bara glida med.

Han tvekade aldrig att ställa upp när filmen börjades diskuteras.

– Jag är ett stort Beatlesfan. Om Beatles gjort det har man ju alibi. Jag tvekade aldrig att ställa upp – livet är kort.

Filmen har premiär i februari 2014.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag