Här går Fredrik Wikingssons dröm i uppfyllelse. Foto: PafHär går Fredrik Wikingssons dröm i uppfyllelse. Foto: Paf
Här går Fredrik Wikingssons dröm i uppfyllelse. Foto: Paf
Bob Dylan spelade för Fredrik WIkingsson. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: David VincentBob Dylan spelade för Fredrik WIkingsson. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: David Vincent
Bob Dylan spelade för Fredrik WIkingsson. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: David Vincent

Här spelar Bob Dylan för Fredrik Wikingsson

Publicerad

Här går Fredrik Wikingssons dröm i uppfyllelse.

I går satt han själv på andra raden i Academy of Music i Philadelphia och såg den stora idolen Bob Dylan uppträda.

– När han spelade munspel brast det nästan för mig. Det finns saker från konserten som jag kommer ta med mig till graven, säger Fredrik Wikingsson.

Bob Dylan och hans band spelade fyra covers för Fredrik Wikingsson i Academy of Music i Philadelphia i går kväll. Konserten var över på 20 minuter och det är en märkbart tagen Fredrik Wikingsson som berättar om upplevelsen.

– Jag hatar att folk alltid jublar när han spelar munspel. Men det var något som hände när han gjorde det bara för mig, då tror jag till och med att det kom en tår, säger han.

"En perfekt stund"

Så mycket prat med den stora idolen blev det inte. I mitten av konserten berömde han Dylan och hans band, vilket fick stjärnan att skratta.

– Han ville verkligen att de här fyra låtarna skulle låta skitbra, det var en perfekt stund, men det jobbiga är att minnet kommer att blekna, det ger mig ångest, säger han.

Wikingsson berättar att han i övrigt inte ville förstöra upplevelsen genom att försöka sig på en längre konversation, eller att ta en selfie med idolen.

– I slutet sa han "swing by anytime", som att det här skulle hända igen, och så log han. Den mannen ler inte i onödan, säger Wikingsson.

Vad är det som är så bra med Dylan?

– Han är precis sin egen, och har bara gjort det som han själv har velat. Jag har haft med mig honom i dagar av sorg och dagar av glädje.

Bakgrunden till enmanskonserten med Dylan är "experiment ensam" som är skapat av ett spelbolag. Experimentet regisserades av Erik Haag och Anders Helgeson, som Fredrik Wikingsson känner. Att det var just han som ensam fick chansen att se sin stora idol ser han inte som problematiskt, men förstår att folk kan bli avundsjuka.

– Jag får inga skuldkänslor för att det var jag och ingen annan. På något sätt tycker jag att jag förtjänar detta. Men hade det varit någon annan hade jag blivit avundsjuk, säger han.

Kändes det tråkigt att du inte fick dela upplevelsen med någon annan?

– Min vän Sigge Eklund gillar ju Dylan lika mycket som jag gör. Det finns en liten procent sorg över att jag inte har någon att älta detta med, men samtidigt är det vackert att jag har det helt för mig själv.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag