Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här spelar Bob Dylan för Fredrik Wikingsson

Här går Fredrik Wikingssons dröm i uppfyllelse.
Foto: Paf
Bob Dylan spelade för Fredrik WIkingsson. Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: David Vincent

Här går Fredrik Wikingssons dröm i uppfyllelse. 

I går satt han själv på andra raden i Academy of Music i Philadelphia och såg den stora idolen Bob Dylan uppträda. 

– När han spelade munspel brast det nästan för mig. Det finns saker från konserten som jag kommer ta med mig till graven, säger Fredrik Wikingsson. 

Bob Dylan och hans band spelade fyra covers för Fredrik Wikingsson i Academy of Music i Philadelphia i går kväll.  Konserten var över på 20 minuter och det är en märkbart tagen Fredrik Wikingsson som berättar om upplevelsen. 

– Jag hatar att folk alltid jublar när han spelar munspel.  Men det var något som hände när han gjorde det bara för mig, då tror jag till och med att det kom en tår, säger han. 

"En perfekt stund"

Så mycket prat med den stora idolen blev det inte. I mitten av konserten berömde han Dylan och hans band, vilket fick stjärnan att skratta. 

– Han ville verkligen att de här fyra låtarna skulle låta skitbra, det var en perfekt stund, men det jobbiga är att minnet kommer att blekna, det ger mig ångest, säger han. 

Wikingsson berättar att han i övrigt inte ville förstöra upplevelsen genom att försöka sig på en längre konversation, eller att ta en selfie med idolen. 

– I slutet sa han "swing by anytime", som att det här skulle hända igen, och så log han. Den mannen ler inte i onödan, säger Wikingsson.

Vad är det som är så bra med Dylan?

– Han är precis sin egen, och har bara gjort det som han själv har velat. Jag har haft med mig honom i dagar av sorg och dagar av glädje. 

Bakgrunden till enmanskonserten med Dylan är "experiment ensam" som är skapat av ett spelbolag. Experimentet regisserades av Erik Haag och Anders Helgeson, som Fredrik Wikingsson känner.  Att det var just han som ensam fick chansen att se sin stora idol ser han inte som problematiskt, men förstår att folk kan bli avundsjuka. 

– Jag får inga skuldkänslor för att det var jag och ingen annan. På något sätt tycker jag att jag förtjänar detta. Men hade det varit någon annan hade jag blivit avundsjuk, säger han. 

Kändes det tråkigt att du inte fick dela upplevelsen med någon annan?

– Min vän Sigge Eklund gillar ju Dylan lika mycket som jag gör. Det finns en liten procent sorg över att jag inte har någon att älta detta med, men samtidigt är det vackert att jag har det helt för mig själv. 

Låtlistan

Låtlistan

1. Heartbeat Buddy Holly

2. Blueberry hill, Fats Domino

3. It is too late, Chuck Willis

4. Okänd blueslåt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.