David Hellenius imitationer av prins Daniel i "Hey Baberiba" blev rikskända, och kungafamiljen var inte särskilt roade. Foto: OLLE SPORRONGDavid Hellenius imitationer av prins Daniel i "Hey Baberiba" blev rikskända, och kungafamiljen var inte särskilt roade. Foto: OLLE SPORRONG
David Hellenius imitationer av prins Daniel i "Hey Baberiba" blev rikskända, och kungafamiljen var inte särskilt roade. Foto: OLLE SPORRONG
Men nu möts Hellenius och prins Daniel på riktigt - när David Hellenius återigen imiterar prinsen. Foto: LINN HEDESSTRÖM BLADMen nu möts Hellenius och prins Daniel på riktigt - när David Hellenius återigen imiterar prinsen. Foto: LINN HEDESSTRÖM BLAD
Men nu möts Hellenius och prins Daniel på riktigt - när David Hellenius återigen imiterar prinsen. Foto: LINN HEDESSTRÖM BLAD

Här sluter prins Daniel fred med TV4-profilen

Publicerad

David Hellenius imitationer av prins Daniel i "Hey Baberiba" blev rikskända, och kungafamiljen var inte särskilt roade.

Men nu möts Hellenius och prins Daniel på riktigt - när David Hellenius återigen imiterar prinsen.

– Vad håller ni på med nu då? Ska du börja härma mig igen nu, säger prins Daniel i Instagramvideon.

TV4-programledaren David Hellenius blev rikskänd för sina imitationer av kungafamiljen i humorprogrammet "Hey Baberiba", där han bland annat imiterade prins Daniel.

Kungafamiljen har sagts vara måttligt roade av de komiska imitationerna, men nu verkar David Hellenius och prins Daniel ha slutit fred - när de möts i en video på David Hellenius Instagram.

I videoklippet står David Hellenius i prins Daniel-typiska glasögon och pratar med långsam röst.

– Visste ni att barn och ungdomar bör röra på sig minst 60 minuter om dagen. Det kan ju vara svårt att hinna med, men jag och min son Leo brukar gå ut och hoppa sådan här hinderbana i skogen, och det ska vi göra nu, säger David Hellenius med släpig röst, och tar sonens mobiltelefon, och uppmanar:

– Hoppa, titta vad kul, säger Hellenius.

– Men jag vill inte hoppa, protesterar sonen Leo.

– Hoppa nu, prins Daniel och Estelle gjorde det här och det var jättegulligt och alla klappade händerna och tyckte det var jättemysigt, hoppa nu, viskar han till sonen med sin vanliga röst, och sonen börjar gå igenom hinderbanan.

Hellenius syftar på det videoklipp som lades ut för några veckor sedan när prinsessan Estelle och prins Daniel hoppade hinderbana, när kronprinsessan Victoria stod bakom kameran.

 

LÄS MER: David och Renées hårda pik mot kändisarna

 

Humorklippet på Instagram, som är ett samarbete med kronprinsessparets initiativ Generation Pep som vill få unga att röra på sig mer, hyllas nu av David Hellenius följare.Foto: TV4

 

Prins Daniel: "Ska du börja härma mig igen?"

 

LÄS MER: David Hellenius sexskämt om Renée

 

– Studs och hopp med barn, säger David Hellenius - när han helt plötsligt blir avbruten av ingen mindre än prins Daniel.

– Vad håller ni på med nu då? Ska du börja härma mig igen nu, säger prins Daniel i klippet, klädd i svart rock.

David Hellenius stoppar snabbt glasögonen i fickan, och låter nervös.

– Nej, vadå, härma? Nej, det är klart jag inte gör, säger David Hellenius.

Men sonen Leo avslöjar honom.

– Du sa ju att du ville vara som prins Daniel.

– Nu ska vi gå, vi ska hem och äta 500 gram frukt och grönt, säger David Hellenius nervöst och drar i väg sitt barn.

Humorklippet på Instagram, som är ett samarbete med kronprinsessparets initiativ Generation Pep som vill få unga att röra på sig mer, hyllas nu av David Hellenius följare.

"Jag döööööör! Ni är fantastiskt roliga alla tre" skriver en person.

"Hahaha så bjussigt" tycker en annan.

"Jag älskar kungafamiljen & dig" skriver en person.

Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, säger:

– Humor är ett av många bra verktyg för att nå ut med ett viktigt budskap.

https://www.instagram.com/p/BaLWhkrArN9/

Prins Daniel har varit road

Men även om kungafamiljen överlag har varit skeptiska till "Hey Baberiba"-sketcherna som bland andra David Hellenius gjorde, så har prins Daniel nog varit lite road.

– Han började återberätta ”Hey baberiba”-sketcher som vi gjort om kungafamiljen: ”Vad roligt det var när ni var på Coop och på Ikea, kul när jag sa si och så”. Han blev verkligen jätteuppspelt och hade uppenbarligen sett nästan varenda ruta, har Hellenius parhäst Peter Magnusson berättat för Café efter att ha träffat prins Daniel.

Kungen har å sin sida varit mer upprörd.

– Visst kan man skämta om oss kungligheter. Man ska kunna tåla ett skämt, men inte systematiskt för då blir det personförföljelse, har kungen sagt till tidningen Chef.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag