Här peppar fansen inför Håkan-festen: ”Rysningar”

Meteorologen om prognosen inför helgens konserter.
Paraplyer, filtar, chipspåsar och annan nödproviant har tagits med för att klara de många timmarna av väntan på asfalten utanför entrén till ståplats.
Foto: HENRIK JANSSON
Här köar förväntansfulla fans för att få så bra platser som möjligt inför den första av fyra kvällar på Ullevi.
Foto: HENRIK JANSSON
Spelningen är helt slutsåld, och man förväntar sig att över 68 000 besökare befinner sig på arenan i kväll.
Foto: HENRIK JANSSON

Utanför Ullevi bubblar förväntningarna i kön till Håkan Hellströms första av fyra spelningar.

De första hundra personerna tågade i led till arenan under fredagsmorgonen, och sedan dess har de bara blivit fler.

– Ullevi kommer att koka, det kommer vara rysningar hela kvällen, säger Johanna Sundqvist, 37, som åkt från Hudiksvall. 

Prognoserna visar ösregn och åska, men i Göteborg finns det 68 234 personer som kommer trotsa ovädret för att fylla ett slutsålt Ullevi och se den första officiella spelningen som Håkan Hellström gör på fem år. Han har släppt två album och en singel sedan dess, och förväntningarna är skyhöga.

Vissa har köat i tio dagar, andra har anslutit på förmiddagen för att säkra så bra platser som möjligt. Två av dem är systrarna Klara och Greta Peterson, som vanligtvis pluggar i Lund. Högst upp på önskelistan står låtarna ”Kärlek är ett brev skickat tusen gånger” och ”River en vacker dröm”. 

Vännerna Oliver Söderberg och Sebastian Holmén har väntat i två år på att få se Håkan live.

– Jag hoppas han är lika taggad som vi är, säger Sebastian Holmén. 

Vilken är din favoritlåt? 

Greta Petersson, 19, student i Lund: ”Min favoritlåt är 'Kärlek är ett brev skickat tusen gånger', liveversionen från första Ullevi-spelningen. Jag började lyssna på Håkan när jag var liten, det är väldigt mycket nostalgi över den”, säger Greta.Klara Petersson, 16, student i Lund: ”Jag skulle nog säga 'River en vacker dröm', den har en bra text och bra pepp i låten. För mig är den också nostalgisk. Vi hoppas båda låtarna spelas i kväll”.
Foto: HENRIK JANSSON
Neo Bäckström, 16, studerar i Norrköping: ”Tuff fråga, han har så många bra men jag lyssnar mycket på 'Aprilhimlen'. Det är den jag har lyssnat på mest av alla hans låtar. Jag kopplar den till ett tidigare förhållande, som gör att den slår lite extra hårt”.
Foto: HENRIK JANSSON
Oliver Söderberg, 20, jobbar på Försvarsmakten i Göteborg: ”Jag måste säga 'Jag har varit i alla städer', just den textraden där han snackar lite skit om Stockholm. Förväntningarna är höga, vi har väntat i två år på det här”.Sebastian Holmén, 21, jobbar på Försvarsmakten i Göteborg. ”Samma faktiskt, det är en sån bra låt. Det är den första låten som fick mig att börja lyssna på Håkan, så den har hängt med hela resan och betyder väldigt mycket”.
Foto: HENRIK JANSSON
Therese Nilsson, 37, journalist från Hudiksvall: ”'Gullbergs kaj paradis' betyder väldigt mycket för mig. Jag lyssnade väldigt mycket på den när vår son låg i magen, och en funkade för honom också. Han blev lugn av den, i dag är han 10 år och väntar på att kunna få följa med på Håkan-spelningar”. Johanna Sundqvist, 37, lärare från Hudiksvall: ”'Nu kan du få mig så lätt' och 'Din tid kommer', dessa två har varit så bra live och på skiva. Förväntningarna är att det kommer bi fullständigt magiskt, Ullevi kommer att koka och det kommer vara rysningar hela kvällen”.
Foto: HENRIK JANSSON
Nina Lindgren, 20, student i Göteborg: ”'Atombomb' är min favoritlåt, den har funnits med mig så länge och det känns som att han förstår en. Det är speciellt”. Evelina Aitto-Oja, 22, student i Göteborg: ”Det här är min sjunde spelning och jag har faktiskt inga förväntningar. Det ska bli kul nu efter fem år sedan den senaste spelningen på Ullevi. Min favoritlåt är 'Flyg du lilla fjäril', den betyder väldigt mycket för mig, men jag skulle också säga 'En vän med en bil', det är min och min fars låt”.
Foto: HENRIK JANSSON

SE MER:

Hemlig spelning i Slottsskogen fick avbrytas • Överraskade fansen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.