Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här överraskas Ebba av The Ark på Cancergalan

Här överraskas Ebba av The Ark på Cancergalan. Här överraskas Ebba av The Ark på Cancergalan.
Ebba Hjerstedt, 40, trodde inte hon skulle överleva sin cancer. Under Cancergalan i TV4 berättade hon om den lyckade operationen – och om hur hon överraskades av favoritbandet The Ark.
Foto: TV4
Det blev känslofullt för Tilde de Paula Eby som ledde galan i TV4.
Foto: TV4
I inslaget fick tittarna se hur hennes man överraskade henne med en privatkonsert med The Ark-medlemarna Ola Salo och Martin Axén.
Foto: TV4
Plötsligt kommer The Ark-medlemarna Ola Salo och Martin Axén.
Foto: TV4
– Just nu är jag i eufori efter den här konserten med The Ark som ni såg precis, säger Ebba Hjerstedt.
Foto: TV4
– Vi hörde det att du såg fram emot vår återförening en del. Men den blev ju uppskjuten. Så vi tänkte att vi kunde åtminstone arrangera en tillfällig och delvis återförening, säger Ola Salo i inslaget.
Foto: TV4
Foto: TV4
1 / 8

Ebba Hjertstedt, 40, fick höra att hon inte skulle överleva sin cancer – men i höstas lyckades läkarna plocka ut den åtta kilo tunga tumör som fanns i hennes mage.  

Under Cancergalan medverkade hon på scen och överraskades av favoritbandet The Ark. 

Det blev en känslosam kväll när Tilde de Paula Eby ledde ”Cancergalan” i TV4. Vid sin sida under kvällen hade hon komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina. 

Under kvällen fick tittarna se inslag med flera personer som drabbats av svår cancer. En av dem var småbarnsmamman Ebba Hjertstedt, 40, från skånska Falsterbo. Tidigare i somras fick hon höra av läkarna att hon inte skulle överleva sin cancer. Men så plötsligt när hon filmades till inslaget ringde läkarna – de ville försöka operera henne. I december plockade läkarna ut en åtta kilo tung tumör ur hennes mage, operationen hade lyckats. 

”Mirakel på riktigt”

– Efter den operationen har jag kunnat röra mig helt fritt igen, helt obehindrat och det är helt fantastiskt. Det går inte att beskriva med ord, det är ett mirakel på riktigt, sa hon på videolänk under programmet. 

Under kvällen uppträdde artister som Helen Sjöholm, Benjamin Ingrosso, Tove Styrke och Newkid. Även The Ark var med under kvällen – ett band som ligger Ebba Hjertstedt varmt om hjärtat. I inslaget fick tittarna se hur hennes man överraskade henne med en privatkonsert med The Ark-medlemarna Ola Salo och Martin Axén. 

– Vi hörde det att du såg fram emot vår återförening en del. Men den blev ju uppskjuten. Så vi tänkte att vi kunde åtminstone arrangera en tillfällig och delvis återförening, säger Ola Salo i inslaget. 

Och efter att bandet spelat under galan kunde inte Ebba Hjertstedt hålla tillbaka sina känslor. 

– Just nu är jag i eufori efter den här konserten med The Ark som ni såg precis. 

Har slagit rekord 

Cancerfonden firar i år 70 år. På den tiden har forskningen gjort stora framsteg. Behandlingarna har blivit effektivare och mindre smärtsamma, och betydligt fler överlever – två av tre av alla som drabbas. Cancergalan lyckades under kvällen att värva 40 000 nya månadsgivare, vilket är rekord för Cancergalan. Det motsvarar 305 miljoner kronor till cancerforskningen. 

– Det är rekord. Jag är så himla rörd och tacksam över detta just nu. Det känns så trösterikt efter ett sånt här år, när det är så kaosigt med politiken och pandemin, säger Tilde de Paula Eby efter sändningen. 

För Expressen berättar programledare att det kan vara svårt att hålla tillbaka tårarna under de känslosamma inslagen. 

– Vi sitter och jobbar med inslagen och kollar på dem gång på gång. De här inslagen som är väldigt tuffa, som jag känner att man får tårar av försöker jag kolla på många gånger själv.

– Men jag får absolut tårar i ögonen. Trots att jag har pratat med dem och sett inslagen, jag blir så otroligt berörd. 

Tilde de Paula Eby om galan: "Livsavgörande"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.