Här överraskar Carola miljardären

UR ARKIVET. När Anders Wiklöf fyllde år 2019, höll han fest även då på Åland, då var Bill Clinton en av gästerna. Här är en intervju från 2019 med miljardären Anders Wiklöf och Kristin Kaspersen.
Carola överraskade Anders Wiklöf på födelsedagsfesten.
Foto: Pontus Höök
Även Lasse Berghagen överraskade Anders Wiklöf.
Foto: Pontus Höök
Foto: Pontus Höök
Foto: Pontus Höök

Miljardären Anders Wiklöf fyller 75 år.

Under födelsedagsfesten dök artisterna Carola Häggkvist och Lasse Berghagen upp – och överraskade med ett uppträdande.

På miljardären Anders Wiklöfs 75-årsfirande genomfördes en överraskningskupp – av inga mindre än Carola Häggkvist och Lasse Berghagen. Helt utan värdens kännedom dök de upp på födelsedagsfesten på Hotel Arkipelag i Mariehamn och bjöd på varsitt unikt uppträdande.

Det är inte första gången Carola är med och firar Anders Wiklöf. När den åländske affärsmannen, som är känd för sina kändistäta fester, fyllde 50 var Carola en av gästerna som bjöds in till det exklusiva firandet – tillsammans med bland andra Björn Borg.

Även Lasse Berghagen har en historia med Anders Wiklöf. De är sedan länge goda vänner, berättar han för Expressen.

– Vi umgås privat till och från, han är en bra kompis till mig, säger Lasse Berghagen.

Precis som för många artister har pandemin satt käppar i hjulen för Lasse Berghagens livespelande, och kvällens uppträdande är hans första på flera månader. 

– Det är lite udda, i Sverige är ju allt nedlagt så det blir inte så mycket sjunga av där. Så det här är kul! Det är ju det här jag älskar att göra.

Carola var med och firade Anders Wiklöf på 50-årsdagen 1996, då tillsammans med Björn Borg.
Foto: Jan Düsing

Innan de båda artisterna bjöd upp till show anordnades en flashmob på torget i Mariehamn – för första gången i Ålands historia. Flashmoben var en del av 75-årsfirandet, och flera åländska artister var med och deltog. Även svenska artisten Lagaylia Frazier var där, tillsammans med Carola, Lasse Berghagen och Anders Wiklöf själv.

– Det var en häftig grej. Och det har ju inte gjorts på Åland förut! Det var mycket folk, de undrade nog vad som pågick. Det var roligt att göra något annorlunda, att testa något nytt, säger Anders Wiklöf. 


Carola firar inte bara med 75-åringar – hon firade kronprinsessans födelsedag också:

Carola lämnade över färgglada ballonger till kronprinsessan Victoria och sjöng en födelsedagssång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.