Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här möter Rod Stewart fansens jubel i Stockholm

Rod Stewart på scen i Globen på torsdagskvällen.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL / IBL BILDBYRÅ
Rod Stewart gav ut sitt trettionde album i höstas.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL / IBL BILDBYRÅ

Rod Stewart är på plats i Sverige.

På torsdagskvällen klev rockikonen upp på scenen i Globen i Stockholm – till fansens jubel.

– Det är på scenen jag hör hemma, säger han i en intervju med Expressen inför konserten.

74-årige Rod Stewart gav i höstas ut sitt 30:e studioalbum, ”Blood red roses”. Men fansen i Globen utsätts inte för en sådan där artist som prompt ska spela sitt nya material.

– Jag är inte sådan, jag kör 80 procent gamla grejer. Det känns som att ju äldre låtar jag spelar desto mer uppskattning får jag, skrockar Rod Stewart i en konsert inför konserten. 

Han älskar fortfarande att stå på scenen.

– Det är väldigt kul, hur skulle det inte kunna vara det? Du ställer dig och sjunger framför en publik och ser till att de är lyckliga när de går därifrån, säger Rod Stewart.

Rod Stewart på scenen i Globen.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL / IBL BILDBYRÅ

”Liggande och drickande”

Rod Stewart har rockat på scener av olika storlekar sedan 1961. Även om jobbet är detsamma är omständigheterna nu och då som natt och dag.

– Nu reser jag överallt med privatflyg, bor på de bästa hotellen och jag åker hem till London närhelst jag vill. Så det är mycket bekvämt och jag förtjänar det, jag har haft min beskärda del av sådant som är obekvämt, säger Rod Stewart.

Men är det lika kul? Jag gissar att du inte gör samma saker efter ett gig nu...

– Det är inte så mycket liggande och drickande längre. Jag måste verkligen ta hand om min röst. På den gamla goda tiden värmde jag aldrig upp, jag började bara sjunga, säger Rod Stewart.

– Det är annorlunda. Givetvis kan jag inte göra samma saker som när jag var 20 år, det kan ingen. Men jag tycker att min röst har blivit mycket bättre de senaste åren och jag har en underbar katalog av låtar som folk vill höra.

”Skära upp här”

Men även om rösten har blivit bättre har kroppen blivit lite sämre.

Rod Stewart har problem med ett knä – det påverkar honom inte nämnvärt på scenen men det hindrar honom från att utöva sin andra stora passion.                     

– Du ser hur mitt ben pekar inåt där? Brosket på den sidan är helt borta så knät har kollapsat. Det gör att jag inte kan spela fotboll länge, jag kan sparka boll med mina ungar men jag kan inte spela tävlingsmatcher. Det är över, säger Rod Stewart.

– Men jag ska förmodligen byta ut knät. Skära upp här och stoppa in ett nytt. Inte i år och inte nästa, men året efter det.