Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här lämnar programledarna glasburen efter Musikhjälpen

Musikhjälpen har samlat in 50 572 139 kronor: ”Man får hopp om människan”.
Daniel Hallberg, Miriam Bryant och Farah Abad på scenen efter sex dygn i glasburenFoto: SVT
Årets Musikhjälpen samlade in strax över 50 miljoner kronor. Foto: SVT
Fullpackat med folk på torget i Västerås. Foto: SVT
Programledarna på scenen.Foto: SVT

Musikhjälpen 2019 är över.

På söndagskvällen klev programledarna Daniel Hallberg, Miriam Bryant och Farah Abadi ut ur glasburen i Västerås.

Då hade Musikhjälpen samlat in 50 572 139 kronor.

– Jag har nog aldrig känt så mycket kärlek samlad på samma plats någonsin, man får hopp om människan, säger Miriam Bryant.

Musikhjälpen har blivit en tradition före jul sedan det drog i gång 2008. Årets tema har varit ”Sex är inte ett vapen”, där målet har varit att samla in pengar för att förebygga sexuellt våld i krig och konflikt.

När programledartrion på söndagen till sist lämnade glasburen på ”Kärlekens torg” i Västerås hade Sverige bidragit med 642 309 engagemang och 50 572 139 kronor.

– Det är en vecka som har gått både snabbt och långsamt, konstaterade Daniel Hallberg precis efter att han släppts ut ur buren.

– Det är rätt tomt nu, sa en något tagen Farah Abadi på scenen inför den jublande publiken på torget.

Marie Fredriksson mest önskade artisten

I ett pressmeddelande uppger Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen, som arrangerar Musikhjälpen att den mest önskade låten under veckan blev Miss Li:s ”Lev nu dö sen”. Mest önskade artist blev Marie Fredriksson, som gick bort i måndags, 61 år gammal.

– Musikhjälpen handlar om värme, kärlek och engagemang och det känns som att hela Sverige har genomsyrats av det den här veckan. Att så många människor gått samman för att göra skillnad är helt fantastiskt, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen i pressmeddelandet.

Många kända personer har engagerat sig och samlat in pengar. Influencern Maja Nilsson Lindelöf och fotbollsspelande maken Victor Nilsson Lindelöf, båda från just Västerås, samlade totalt in runt två miljoner kronor. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.