Johnny Depp vägrar att svara på frågor Foto: Eric EmanuelssonJohnny Depp vägrar att svara på frågor Foto: Eric Emanuelsson
Johnny Depp vägrar att svara på frågor Foto: Eric Emanuelsson
Depp skriver däremot autografer till fans Foto: Eric EmanuelssonDepp skriver däremot autografer till fans Foto: Eric Emanuelsson
Depp skriver däremot autografer till fans Foto: Eric Emanuelsson

Här lämnar Johnny Depp Stockholm

Publicerad

Johnny Depp är i Sverige och anklagas samtidigt för att ha misshandlat sin hustru Amber Heard.

Nu försvaras han - av bandmedlemmen Bruce Witkin.

– Jag har känt honom i 36 år, det är inte sant, säger han.

Däremot undviker Johnny Depp frågorna från Expressens reporter.

I går hade Hollywood Vampires spelning inför ett fullt Gröna Lund i Stockholm. Bland andra Johnny Depp, Alice Cooper och Joe Perry stod på scenen och rev av rockcovers.

Keyboardisten Bruce Witkin berättar om spelningen:

– Det var kul. Ett bra gig, många unga personer. Så länge de hade det bra så, säger han.

Johnny Depp anklagas för hustrumisshandel

Johnny Depp har de senaste dagarna varit i blåsväder efter att hans hustru Amber Heard lämnat in en skilsmässoansökan och anklagat honom för att ha misshandlat henne under det 15 månader långa äktenskapet.

Bland annat ska han ha kastat en mobiltelefon i hennes ansikte förra lördagen, och hon har visat sig i rätten med tydliga blåmärken i ansiktet.

 

LÄS MER: Advokatens ord efter anklagelserna mot Heard

 

Skyddades inför Hollywood Vampires-spelning

Världsstjärnan skyddades inför gårdagens spelning till Gröna Lund och ett område backstage hade spärrats av, ett svart skynke hade satts upp för att minimera insynen - och Johnny Depp åkte båt till konserten.

Bruce Witkin säger att även Johnny Depp, som höll en låg profil under spelningen och endast gick fram till mikrofonen några gånger för att hälsa på publiken, tyckte spelningen var kul.

– Ja, det tror jag, säger han.

 

LÄS MER: Här festar Johnny Depp i Stockholm

 

Johnny Depp försvaras av kollegan

Samtidigt försvarar han sin kollega efter anklagelserna från hustrun.

– Det är inte sant. Jag har känt honom i 36 år, det är inte sant, säger Bruce Witkin.

Gitarristen Tommy Henriksen går också in i försvar.

– Jag kan säga dig en sak. Seriöst, jag har känt honom ett tag. Jag kan säga att Johnny inte är den typen av kille, säger han.

Johnny Depp stod utanför Grand Hôtel och skrev autografer på tisdagseftermiddagen. Men när Expressens reporter försökte ställa frågor undvek han dem.

Expressens reporter frågade: Hur känner du inför anklagelserna? Johnny, hur känner du inför anklagelserna? Kommer du gå vidare juridiskt?

Trots att Johnny Depp stod i närheten av reportern fortsatte han skriva autografer och undvek frågorna som ställdes.

Efter gårdagens spelning festade Johnny Depp ihop med ett par bandmedlemmar på Cadierbaren på Grand Hôtel. Han drack drinkar och satt ganska länge och pratade med andra gäster. Sällskapet verkade avslappnade och såg ut att ha trevligt.

Först vid 02-tiden bröt man upp och Johnny Depp försvann till sitt hotellrum, enligt fotografen Janne Åkesson.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag