Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vakternas order inför ASAP Rocky – avvisar ungdomar

Här lämnar rapstjärnan ASAP Rocky hotellet – duckar frågorna.
Kö inför ASAP Rockys konsert i Globen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Köbildning inför ASAP Rocky. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
ASAP Rocky lovade under dagen gratisbiljetter till människor i Stockholms förorter, men tvingades senare backa. Foto: Janne Åkesson/Swepix
ASAP Rocky är tillbaka i Sverige för första gången sedan sin rättegång i början av augusti.Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Världsstjärnan ASAP Rocky var på Fryshuset under onsdagen.Foto: Lars Höglund
Där föreläste han för ett gäng ungdomar.Foto: Lars Höglund
Efter att löfte om gratis biljetter till alla i Stockholms förorter tvingades artisten senare backa från sitt löfte.
På onsdagskvällen uppträder han i Globen – men när stjärnan lämnade hotellet vid lunch vägrade han svara på Expressens frågor.Foto: Expressen.
I stället täcktes ASAP Rocky av stora paraplyer.Foto: Expressen.
Artisten var klädd i svart jacka och duckade för Expressens frågor på plats.Foto: Expressen.
Rapparen hade flera livvakter och presspersoner i följe.Foto: Expressen.
Asap Rocky.Foto: LAURENT GILLIERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Arrangörens vädjan efter ASAP Rockys gratislöfte.
1 / 14

ASAP Rocky är tillbaka i Sverige för första gången sedan sin rättegång i början av augusti.

Inför onsdagskvällens spelning i Globen åkte stjärnan till Husby och träffade ungdomar – och kom då med ett erbjudande: Alla som bor i invandrartäta förorter skulle få gå gratis på hans konsert. 

Ett löfte han under eftermiddagen tvingades dra tillbaka av säkerhetsskäl. 

ASAP Rocky spelar i Globen på onsdagskvällen, och står på svensk scen för första gången sedan Smash festival i somras, där han arresterades efter sin spelning. ASAP Rocky kom sedan att hållas häktad i en månads tid åtalad för misshandel, innan han släpptes efter rättegången i väntan på dom.

Sin historia med Sverige till trots så verkar ASAP Rocky inte ha några problem med att tillbringa tid i Stockholm. Med konserten på onsdagskvällen så valde världsstjärnan ändå att anlända till Stockholm redan på tisdagen, och bo på lyxhotell.

ASAP Rocky åkte till Fryshuset

När rapparen lämnade hotellet efter lunch på onsdagen gjorde han det tillsammans med flera livvakter och presspersoner i följe. Den korta vägen från hotellentrén till bilen täcktes ASAP Rocky av stora svarta paraplyer. Artisten var klädd i svart jacka och duckade för Expressens frågor på plats.

Världsstjärnan åkte därefter mot Fryshuset i Husby. Där möttes han av ett tjugotal vakter som tog emot honom och det var ett stort pådrag. Under eftermiddagen ska ASAP Rocky föreläsa för ett gäng ungdomar.

På ASAP Rockys Instagram Story visar han upp när han står med barnen på Fryshusets grundskola.

– Vi är i Sverige just nu, säger han och hurrar med den stora gruppen människor.

”Alla som bor i förorten i Sverige får gratis inträde”

Rapparen kommer sedan med ett stort erkännande – han erbjuder alla som bor i invandrartäta förorter att gå gratis på hans konsert.

– Hallå, ASAP Rocky här i Sverige, live och direkt. Jag har ett tillkännagivande. Jag är väldigt glad att jag är här. Jag är i förorten nu, som kallas för en ”no go-zone”, vi är här och träffar folk och berättar att vi bryr oss om dem. Jag har en konsert i dag, och alla som bor i förorten i Sverige får gratis inträde på min konsert i kväll. Vem som helst i förorten.

– Jag är i Stockholm just nu, och gör min första konsert sedan jag satt häktad. Vem som helst från ”invandrarsamhället”, vad de kallar för ”invandrarsamhället”, de kommer in gratis. 

Tvingades backa

Senare tvingades dock ASAP Rocky backa från sitt gratiserbjudande av säkerhetsskäl, något han uppgav på Instagram Story. I stället säljer han extrabiljetter för 1 krona. På sin Story går länkar artisten till arrangören Live Nation som i ett meddelande uppger att att ”ALLA besökare till konserten måste ha en giltig biljett”.

Man uppger också att det endast finns ett begränsat antal biljetter och att det råder 13-årsgräns på eventet. 

Vid 18.00-tiden började köerna in till Globen ringla sig långa. På plats uppges vakterna ropa ut en uppmaning om att man måste ha biljett för att komma in. 

Foto: Instagram

Bara timmar innan spelningen lade ASAP Rocky även ut ett nytt inlägg på Instagram som består av dels en kortare film, och även två bilder på honom sittande i en soffa.

https://www.instagram.com/p/B58HmITnceB/

Lili Assefa, verksam inom svenska nöjesbranschen delade under dagen också med sig av mötet med ASAP Rocky.

https://www.instagram.com/p/B57pwhspEw8/

Rapstjärnan ASAP Rocky är tillbaka i Sverige igen:

ASAP Rocky ska spela i Globen på onsdagskvällen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.