Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här kraschar Batra intervjun med kungen och drottningen

Här kraschar Batra intervjun med kungen och drottningen
Kungen och drottningen var på statsbesök i Indien.
Foto: SVT
Kungen och drottningen på statsbesök i Indien.
Kungen och drottningen på statsbesök i Indien.
Kungen och drottningen på statsbesök i Indien.
David Batra kraschade Malin Mendels intervju med kungen.
1 / 7

David Batra är världens sämsta indier. 

Det slår kollegan Malin Mendel fast efter att han kraschat en intervju med kungen och drottningen i programmet ”Världens sämsta indier”. 

– Vi får se vad hovet tycker om det här avsnittet, säger hon.

I december förra året befann sig kungen och drottningen på statsbesök i Indien för att stärka relationen med landet och diskutera frågor som demokrati och klimat. 

I egenskap av Indien-korrespondent skulle Malin Mendel göra ett nyhetsinslag om statsbesöket och intervjua monarkerna för SVT:s räkning. 

Inslaget gjordes samtidigt som hon och David Batra var i landet och spelade in ”Världens sämsta indier”. 

”Får se vad hovet tycker om det här”

Inför besöket hade en stadsdel i Bombay tömts på folk och det rådde hög säkerhet. Då passade David Batra på att smita sig förbi, överraska kollegan och krascha hela intervjun med kungen och drottningen.

– Han hade ingen ackreditering och UD var inte så intresserade av att han som ståuppkomiker skulle komma och vara med där. De blev nervösa av det, i det sammanhanget ville de ha mig där som seriös journalist, säger Malin Mendel och fortsätter: 

– Det slutade med att jag skällde ut David för att han kraschade rakt in i min intervju med kungen. Vi får se vad hovet tycker om det här avsnittet. 

David Batra om intervjuattacken

Tidigare i avsnittet hade Malin Mendel försökt lära komikern hur man på bästa sätt tar sig fram i Indien. 

Men inför SVT-inslaget hade hon försökt bli av med honom. Dessvärre hade David Batra nu börjat hitta så bra att han ändå lyckades lokalisera henne och krascha intervjun.

I efterhand minns han det som en spännande dag. 

– Malin var hemlighetsfull kring vad hon skulle göra. Jag är så van att hon har sitt fokus på mig, och blev nästan lite svartsjuk över att hon inte skulle vara med mig konstant, säger han. 

Så tyckte hovet om avsnittet

Hovets informationschef Margareta Thorgren skriver att de var medvetna om att inspelningen av ”Världens sämsta indier” pågick under samma period och att David Batra samt programmets inspelningsteam befann sig på samma plats. 

”Jag har inte sett tidigare avsnitt förutom avsnittet om statsbesöket. Utifrån ett kommunikations-perspektiv tycker jag programmet var lärorikt.
Budskapen om nedskräpning och hållbarhetsfrågor var ett av statsbesökets viktiga syften. Det kom väl fram i programmet vilket var mycket bra. Ibland är humor ett bra verktyg för att få ut viktiga och allvarliga budskap”,
skriver hon i ett sms. 

”Världens sämsta indier” sänds onsdagar 21.00 på SVT. Samtliga avsnitt finns på SVT play. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.