Sprickfärdiga. Nej, det är inte naturister från "Farmen" utan Torgny Söderberg, Lasse Holm och Bert Karlsson som återupplivar landsplågan "Ballongdansen" i "Kikki, Bettan och Lotta".
Sprickfärdiga. Nej, det är inte naturister från "Farmen" utan Torgny Söderberg, Lasse Holm och Bert Karlsson som återupplivar landsplågan "Ballongdansen" i "Kikki, Bettan och Lotta".

Här klär Bert av schlagershowen

Publicerad
Uppdaterad
Här ser ni resultatet av Lasse Holms, Bert Karlssons och Torgny Söderbergs regi av nypremiären av Kikki, Bettan och Lottas show på Cirkus i Stockholm.
Med sig själva.
- Det var bara att ta av sig brallorna. Det här var jättekul och det gäller att bjuda på sig själv, säger Lasse Holm.
Komik och 1980-talet är något av en röd tråd när showen "Kikki, Bettan, Lotta" gör en nystart, den här gången i Stockholm. Vissa inslag i föreställningen är helt nyskrivna och man tvekar inte att ta ut svängarna. I en serie korta humorfilmer har den svenska schlagerhistoriens tre åldermän, Bert Karlsson, Lasse Holm och Torgny Söderberg spelat in skruvade scenarier. Roligt - Jag kan inte berätta vad det är, men roligt blir det, lovar Bert Karlsson. Arbetsnamnet är "Fame Factory 1980" och en rad avdankade stjärnor väcks till liv. Bland andra Herreys, Thore Skogman, Siw Malmkvist och Thomas Ravelli finns i rollistan. Men mest anmärkningsvärd är kanske trions egen musikvideo, "Ballongdansen". I bara mässingen - med några ballonger - dansar de till landsplågan som toppade singellistan för drygt 20 år sedan. Låten blev riksbekant i början av 1980-talet i tv-programmet "Nöjesmaskinen". Till historien hör att det var just Bert Karlsson som sedan gav ut singeln. Då dansade han också själv, både på skivomslaget och en gång i tv, vid lanseringen 1982. Favorit i repris Nu gör han det på nytt. - Jag repeterade ingenting före inspelningen och dansade väl mest mot de andra. Men det blir säkert roligt att se, skrattar Bert Karlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag